Brons voor Sven Klink bij Jaargangfinale

| 05-07-2016

ZV 44-zwemmer Sven Klink heeft afgelopen zondag bij de Jaargangfinale in Dordrecht op de 100 meter vrije slag een bronzen medaille weten te bemachtigen. Met een prachtige eindtijd van 1.09.96 bewees de 10-jarige zwemmer van ZV 44 uit Zwolle wederom tot de top van de Nederlandse zwemmers in zijn jaargang te behoren.

© Gaynor Critchell

Maar liefst vier keer verscheen Klink zondag aan de start in Dordrecht en op alle afstanden zwom hij zich bij de beste tien. De 200 meter wisselslag en de 100 meter rugslag waren goed voor twee vierde plaatsen en zijn tijd van 37.78 op de 50 meter vlinderslag bezorgde hem een zevende plaats in de ranglijst. Zijn teamgenoten Lisanne Nijland, Danny Brown en Imre Reijnders wisten zich ook te plaatsen voor de Jaargangfinale en ook voor Nijland was er een top tien notering. Op de 100 meter rugslag wist zij de negende plaats te bemachtigen en haar prima tijd van 1.38.10 op de 100 meter schoolslag leverde een keurige vijftiende plaats op.

Danny Brown zwom de 100 meter vlinderslag en wist daarmee op de twintigste plaats te eindigen. Ook voor Imre Reijnders was er een twintigste plaats in het eindklassement. Zij zwom de 400 meter vrije slag. De Jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. Voor ZV 44 was de Jaargangfinale de laatste wedstrijd van een bijzonder succesvol eerste zwemseizoen. De Zwolse zwemvereniging kan zich met vertrouwen gaan richten op volgend seizoen.

Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws