Brons voor Mandy Heemstra in regiofinale

| 27-03-2017

Kwiek en Lenig-turnster Mandy Heemstra heeft zaterdag een bronzen medaille overgehouden aan de regiofinale van de vierde divisie. In Hengelo deed Heemstra mee in het juniorenveld en daarin eindigde zij als derde. In totaal deden er tien turnsters van Kwiek en Lenig mee aan de regiofinale, die uitkwamen in verschillende categorie├źn.

Heemstra deed mee in het juniorenveld, bestaande uit 34 turnsters. Naast Heemstra waren ook Hedwig van Kraaij, Eva Swienink en Andra Vredenborg van de partij in die categorie. Van Kraaij turnde knap naar een twintigste plaats, terwijl Swienink en Vredenborg respectievelijk als achtste en zesde eindigden. Heemstra, Swienink en Vredenborg mogen daardoor meedoen aan de districtsfinale op 20 mei. Die eer is ook weggelegd voor instapper Vera van Willigen, die in Hengelo tot een vierde plaats kwam. Zij bleef daarmee collega Lara Helbers ruim voor, want zij kwam tot een negentiende plaats. Bij de pupillen 1 liet Liz Duim zien in vorm te zijn. Ze turnde een stabiele wedstrijd en plaatste zich via een elfde plaats ook voor de districtsfinale.

Lynn Reuvekamp beleefde eveneens een prima zaterdag. In de categorie jeugd 2 turnde Reuvekamp een aantal prima oefeningen, maar door een val op balk zat er niet meer in dan een achttiende plaats. Bij de pupillen 2 kwam de Zwolse inbreng van Rochely Figuereo Gonzalez en Dilara Noordman. Figuereo Gonzalez zat erg dicht tegen plaatsing aan, maar moest genoegen nemen met een veertiende plaats. Noordman werd tweede op brug, maar na alle toestellen eindigde zij als nummer achttien.

Turnen, Kwiek en Lenig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws