Brons voor Lieke Bakker en Maureen Rots

| 21-02-2011

De PEC-atletes Lieke Bakker en Maureen Rots hebben afgelopen weekend een bronzen plak overgehouden aan het NK meerkamp in Omnisport Apeldoorn. Tot het onderdeel verspringen lonkte er nog goud voor A-junior Maureen Rots, maar op dat onderdeel zag zij de titel in rook opgaan. Zij kon snelheid en sprongkracht niet omzetten in een goede sprong. De 5.21 meter was zeker 35 centimeter onder haar kunnen.

De tocht van Lieke Bakker naar brons bij de vrouwen was een heel andere. Met een degelijke meerkamp had zij op de 800 meter nog ruim honderd punten goed te maken op de nummer drie. Koploopster Remona Fransen startte op die laatste 800 meter niet meer, waardoor Lieke keurig het podium op schoof. Nadine Broersen werd kampioen voor Myrthe Goor. Lieke Bakker bleef zestig punten onder het clubrecord van Bianca Citteur.

Verder moest Inge de Wolf, kanshebster bij de B-junioren, de arena helaas vroegtijdig verlaten, omdat zij nog niet voldoende hersteld was van een week ziekte. En Kevin Woldberg steeg met zijn 4.60 meter bij het polsstokhoogspringen niet alleen tot respectabele hoogte, maar steeg tevens vier plaatsen; naar plaats zes. De titel ging naar Ingmar Vos en Pelle Rietveld werd tweede voor Adriaan Saman.

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Maureen Rots, Kevin Woldberg, Lieke Bakker, Inge de Wolf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws