Brons voor Last en goud voor Hergelink

| 14-05-2012

Na individueel al brons te hebben gewonnen, heeft Gerben Last op het Sloveens Open ook brons gepakt in de teamwedstrijd. Samen met Tonnie Heijnen en Ronald Vijverberg had Last in de openingswedstrijd tegen Maleisië weinig moeite. Maar in de tweede poulewedstrijd tegen een combinatie uit Noorwegen en Finland ging het een stuk lastiger. De Nederlandse heren wisten te winnen, maar moesten wel meerdere games en zelfs één partij toestaan.

Na de laatste poulewedstrijd tegen Kroatië te hebben gewonnen, was Frankrijk in de halve finale de tegenstander. Nederland kwam op voorsprong omdat Gerben Last met 3-1 won van Thomas Bouvais. Vijverberg verloor echter zijn single en ook in de dubbel ging de winst naar de Fransen. Last moest vervolgens winnen van Frederik Bellais om het team in de wedstrijd te houden, maar de Fransman was een maatje te groot, won de partij en verwees Nederland terug naar de troostfinale om het brons. Daarin was Maleisië wat verrassend opnieuw de tegenstander en dat leverde wederom geen problemen op. Last en Vijverberg wonnen opnieuw hun enkelpartij waarna de dubbel (Last/Heijnen) de zege veiligstelde.

Voor Bas Hergelink, net als Gerben Last speler van Tafeltennis Zwolle, lag er na afloop van het toernooi een gouden medaille klaar. Het talent uit Deventer speelde met zijn Tsjechische teamgenoot Ivan Karabec in de finale tegen een duo uit Spanje. In de finale begon Karabec met een 3-0 overwinning op Jorge Cardona, maar Hergelink verloor van Jose Ruiz, verreweg de sterkste speler van het toernooi. In het dubbelspel hadden Hergelink en Karabec een 2-0 voorsprong toen Ruiz maagklachten kreeg en moest opgeven. Een anticlimax, maar wel met een gouden medaille als gevolg.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Gerben Last, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws