Broers Van Moerkerk winnen in Koblenz

| 23-04-2017

De broertjes Dylan en Joël van Moerkerk hebben allebei een eerste plaats in de wacht gesleept in het Duitse Koblenz. De twee karateka’s van Mossel-Boot wisten zich prima staande te houden te midden van een sterk internationaal deelnemersveld. Clubgenoot Tom Rodink werd bij de zwaargewichten in de halve finales uitgeschakeld door de latere kampioen (Eugen Keller uit Duitsland), maar wist daarna de wedstrijd om de derde plaats winnend af te sluiten.

Met maar liefst 723 deelnemers van 167 karateclubs uit negen verschillende landen was het Krokoyama-toernooi in Koblenz weer het grootste karatetoernooi van West-Europa voor sporters tot en met 20 jaar. Voor karateclub Mossel-Boot voldoende reden om met een team af te reizen naar dit evenement, dat voor de tweeëntwintigste keer werd georganiseerd. Voor de broers Joël en Dylan van Moerkerk was de hoogste plek op het podium gereserveerd, want zij wonnen overtuigend hun wedstrijden van internationale tegenstanders. Joël van Moerkerk was in de finale te sterk voor de boomlange Deen Theis Klausen: 4-1. Hij trok zich niets aan van het lengteverschil en scoorde er lustig op los met zijn snelle technieken.

Broer Dylan van Moerkerk had eveneens een tegenstander uit de nationale ploeg van Denemarken, Lucas Busk, die in 2015 nog Europees kampioen bij de junioren werd. De karateka van Mossel-Boot hield de Deen goed onder controle en scoorde aan het eind van de partij het beslissende punt van de wedstrijd, met een goed geplaatste stoot: 1-0. Naast de eerste plaatsen van de broers Van Moerkerk werd Tom Rodink bij de zwaargewichten knap derde. Jermaine Beni, Milou Rodink en Anna van Zomeren plaatsen zich voor de kwartfinales, maar vonden daarin hun Waterloo. Thijmen Hasselt en Marciana Bosveld kwamen niet door de voorrondes, maar lieten wel zien voor de toekomst over voldoende potentie te beschikken.

Karate, Budo Stichting Boot, Vechtsporten, Tom Rodink, Dylan van Moerkerk, Joël van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws