Broers rijden samen ‘fantastische’ Ster

| 03-03-2017

Hanzerenners Zwolle ontving in januari een wildcard om aankomende zaterdag deel te nemen aan de Craft Ster van Zwolle. De twee broers Simon en Job Broekhuis staan namens de Zwolse vereniging samen aan de start. Het gaat wat ver om van een droom te spreken, maar leuk is het zeker. “Dat is heel speciaal, ik vind het echt heel mooi”, vertelt de 25-jarige Simon.

© Annet van Raalten

Simon en Job maken normaliter deel uit van een amateurploeg. Hanzerenners stopte enkele jaren geleden met het eliteteam, waardoor wedstrijden als de Ster te hoog gegrepen waren. Tot 2017, het jaar waarin Hanzerenners weer voor eigen publiek mag rijden. Dat gaat echter niet vanzelf, want vanaf januari moesten de Zwolse renners vol aan de bak. Deden ze dat niet, dan was het rijden van de Ster sowieso onbegonnen werk geweest. Een keuze was er dus niet. “Ik ben er eigenlijk voor gaan leven. Ik ben zoveel mogelijk gaan trainen en ben ook op mijn eten en drinken gaan letten. Er is een week geweest waarin ik 700 kilometer wegtrapte”, lacht Simon, die dat heeft gemerkt ook. “Ik ben nu al hartstikke fit. Voor ons is dat heel vroeg in het seizoen.”

Uiteraard trainden de twee broers ook veel samen. “Dan fietsen we elkaar tegemoet en gingen we samen op pad. Het is echt tof om samen zo’n fantastische wedstrijd te rijden. Want dat is het voor ons”, vindt Simon, die zaterdag voor de tweede keer de Ster rijdt. In zijn eerste poging, drie jaar geleden, was het rond de Lemelerberg al voorbij. Een harde leerschool, waar hij in de komende editie profijt van hoopt te hebben. “Ik had de vorige keer echt nul koersinzicht, wilde alles zelf gaan doen. Dat ging niet zo best, waardoor ik er rond de Lemelerberg al af lag. Nu ben ik drie jaar verder en hoop ik dat het beter gaat. Voor mij en voor de hele ploeg.”

Echte ambities heeft Broekhuis niet. Hij wil dolgraag de Ster tot een goed einde brengen en komt daarin haast superlatieven tekort. “Misschien is mijn wielerloopbaan dan wel geslaagd, haha. Het zou echt fantastisch zijn om uit te rijden. Een goede uitslag rijden is niet reëel, dus daar moeten we het ook niet over hebben.” En dan is er natuurlijk nog de strijd met zijn broertje. Wie is de sterkste Broekhuis, dat is zaterdag ook nog een vraag. “Nou, dat maakt mij echt helemaal niets uit hoor. Er is wat dat betreft helemaal geen strijd. Het zou vooral heel erg leuk zijn als we samen de finish halen”, is Simon duidelijk.

Wielrennen, Ster van Zwolle, Hanzerenners Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws