Britt van der Linden pakt zilver in Enschede

| 05-03-2019

Britt van der Linden heeft bij het baankampioenschap van IJsbaan Twente in Enschede een zilveren medaille in de wacht gesleept. De Zwolse schaatspupil van IJsclub Stokvisdennen moest alleen haar meerdere erkennen Sophie Exterkate van de Bornse schaats- en skeelervereniging.

Op de 300 meter kwam de bijna 12-jarige Britt van der Linden dicht bij haar persoonlijk record, met een tijd van 30,43 seconden. Op de 500 noteerde ze 48,85. Deze tijden waren goed voor twee tweede plaatsen. De volgende ochtend greep de Zwolse haar kans om in Thialf een persoonlijk record te rijden op de 1.000 meter. Met een eindtijd van 1.37,22 was zij ruim twee seconden sneller dan haar oude record. En met haar nieuwe PR staat ze nu tweede van Nederland.

Naast Britt van der Linden wist ook Zwollenaar Joost Dekkers afgelopen weekend een nieuw persoonlijk record te schaatsen. De B2-junior, die eveneens uitkomt voor IJsclub Stokvisdennen, snoepte in Leeuwarden maar liefst 47 seconden van zijn PR op de 5 kilometer af. Zijn nieuwe beste tijd is nu 7.31,54.

© Bart Willem ten Cate
Schaatsen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws