Bremmer: ‘Genemuiden thuis altijd sterk’

| 03-11-2017

“Genemuiden is, zeker thuis, altijd sterk. Voor ons is het een mooie uitdaging om dat te doorbreken.” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Jasper Bremmer, die met vertrouwen vooruit kijkt naar de uitwedstrijd tegen SC Genemuiden. De Zwollenaren hebben nog een kleine kans op het winnen van de eerste periode, maar dan moet concurrent Excelsior '31 punten laten liggen tegen Ajax.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum kent als promovendus in de hoofdklasse B een fraaie eerste periode, maar stapte afgelopen speelronde wel met chagrijn van het veld. Tegen SDC Putten stonden de Zwollenaren tot diep in blessuretijd met 2-1 voor, maar uiteindelijk werd het toch nog gelijk. Berkum kreeg het in de tweede helft zwaar toen het met tien man verder moest, maar hield lang stand. Ruim in blessuretijd miste Berkum nog een riante kans om het duel in het slot te gooien en direct daarop sloeg Putten aan de andere kant toe: 2-2. Door dat puntenverlies zakte Berkum naar de tweede plaats, met twee punten achterstand op Excelsior ’31. Om in het laatste duel van de eerste periode de titel binnen te halen, moeten de Zwollenaren dus winnen bij Genemuiden. Daarnaast moet Excelsior dan punten laten liggen.

Tegenstander Genemuiden eindigde vorig seizoen als zesde en dat was voor Genemuider begrippen aan de magere kant. De ploeg van trainer Jan van Raalte draait echter weer prima mee en staat nu vierde, met slechts drie punten achterstand op nummer twee Berkum. Samen met de amateurs van Ajax heeft Genemuiden de productiefste aanvalslinie van de competitie. Van de 22 gemaakte Genemuiden-goals nam Omar Kavak er 10 voor zijn rekening, waarmee hij de topscorerslijst van de hoofdklasse B aanvoert. “Zij hebben een sterke voorhoede, maar wij hebben laten zien dat onze aanval er ook wat van kan. We weten wat we aan elkaar hebben”, aldus Bremmer. De wedstrijd tussen Genemuiden en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws