Bram van Polen: ‘PSV is een vieze ploeg’

| 17-11-2017

Loop vrijdagochtend de perskamer van PEC Zwolle in en het is direct duidelijk: hier staat iets te gebeuren. De camera’s zijn op één hand niet te tellen, het aantal journalisten al helemaal niet. PEC Zwolle speelt zondag tegen koploper PSV en dat is dezer dagen een heuse topper. “Wij hebben er vooral heel veel zin in. Thuis, tegen de grote ploegen, dat is altijd speciaal”, vertelt captain Bram van Polen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De aanvoerder is in deze periode een veelgevraagd persoon. Net als een jaar eerder, toen hij ook wekelijks in de media verscheen. Hij was er op een gegeven moment helemaal klaar mee, vooral omdat hij iedere keer een treurverhaal moest ophangen. Nu ziet de wereld er heel anders uit en verschijnt Van Polen bijna iedere keer met een glimlach voor de camera. “Dit is natuurlijk veel leuker. Als het heel slecht gaat, dan doen ze vaak een beroep op de aanvoerder. Dat is logisch, daar ben je aanvoerder voor. Nu is het niet zo erg hoor”, lacht Van Polen, die zichzelf zelfs terugvond in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport. “Ja, dat hoorde ik ja, geen idee waarom ze dat hebben gedaan, haha. Misschien wilden ze na het debacle van Italië een beetje positief nieuws plaatsen.”

Een veelgehoorde vergelijking is die met Leicester City, de wonderploeg die landskampioen in Engeland werd. Van Polen wil er helemaal niets van weten, en terecht ook. De weg is nog akelig lang. “Ik vind het een beetje zoeken. Iedereen hoopt natuurlijk op zo’n sprookje, dat snap ik wel. Maar ik ben daar niet van”, zegt Van Polen, die logischerwijs wel hoopt dat de competitie na zondag weer een stukje spannender is. “Ik heb veel vrienden die voor Ajax en Feyenoord zijn en die hopen natuurlijk dat wij PSV verslaan. Dat kan, al is PSV wel een beetje een vieze ploeg. Die vier voorin loeren op een foutje van ons. Ik weet nog dat we in de bus de samenvatting van Utrecht - PSV zaten te kijken. We vroegen ons echt af hoe dat kon, 1-7. Het kan gebeuren dat wij zondag tachtig procent balbezit hebben, maar met 0-4 verliezen. Daar moeten we voor waken.”

Van Polen hoopt zondag tegen PSV op een fitte Ryan Thomas, die vrijdagochtend pas terugkeerde van zijn interlands met Nieuw-Zeeland. “Cruciaal is overdreven, maar Ryan is wel heel belangrijk voor ons. Ik zei vanochtend al, desnoods halen we hem zelf op, dekken we hem toe, zodat hij lekker kan slapen. Maar Ryan kennende heeft hij al wel een shake of honderd op”, glimlacht Van Polen. PEC Zwolle kan verder beschikken over een zo goed als fitte groep, want ook Youness Mokhtar is weer van de partij. Of hij ook direct in de basis start, wilde trainer John van ’t Schip niet prijsgeven. De wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Dekker, Saymak, Thomas, Namli, Mokhtar, Nijland

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws