Bouy weer terug bij PEC: ‘Ik ben heel blij’

| 2 Maanden geleden.

Ouasim Bouy maakt voor de derde keer in zijn loopbaan de overstap naar PEC Zwolle. De 25-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, wordt ditmaal gehuurd van Leeds United. Eerder werd hij twee keer tijdelijk overgenomen van Juventus. “Ik ben heel blij dat ik opnieuw in Zwolle aan de slag kan”, vertelt hij over zijn komst.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bouy stond vrijdagochtend al op het trainingsveld, maar speelde in de voorbereiding bij Leeds United geen enkele wedstrijd. Hij hoopt daar in Zwolle zo snel mogelijk verandering in te brengen. “Door mijn verleden hier ken ik de club, de supporters en ook nog de nodige teamgenoten. De manier van voetballen past bij mij en ik kijk ernaar uit om het komende seizoen hier weer op het veld te staan”, zegt Bouy, die in Zwolle een huurovereenkomst voor een seizoen tekende. Zijn contract bij Leeds United loopt nog door tot medio 2021, maar speelminuten zaten er daar niet in.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de defensieve versterking. “Het is geen geheim dat we al een tijd bezig zijn met het versterken van onze defensie. Dat we bij Ouasim zijn uitgekomen is geen toeval. In de periodes dat hij bij ons heeft gespeeld, zijn wij altijd zeer te spreken geweest over zijn verdedigende en opbouwende kwaliteiten. Het stemt mij dan ook tot tevredenheid dat Ouasim opnieuw voor PEC Zwolle heeft gekozen.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Ouasim Bouy

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws