Bouwman: ‘Een gezonde spanning is goed’

| 09-03-2018

De handbaldames van Travelbags/HV Zwolle gaan zondag in de eigen hal op voor het kampioenschap in de eerste klasse. Het wordt een rechtstreeks gevecht met nummer twee Groessen en een gelijkspel volstaat voor de titel. Trainer Lambert Bouwman blikt vooruit op wat een mooie middag kan worden.

© Annet van Raalten

Lambert, hoe staat het met de zenuwen?
“Zenuwen, welke zenuwen? Een beetje gezonde wedstrijdspanning is goed, maar ik ga me er niet extra druk om maken. Natuurlijk geeft het iets extra’s dat we kampioen kunnen worden, maar we doen gewoon ons ding. Vrijdagavond trainen we nog een keer en dan probeer ik mijn ploeg gewoon voor te bereiden. Zoals altijd. In de uitwedstrijd hebben we verloren, dus de dames kunnen iets rechtzetten. Het is niet anders dan anders, gewoon een wedstrijd.”

Leeft de kampioenswedstrijd een beetje?
“Ja hoor, er wordt veel over gepraat. Er worden dingen gedeeld en georganiseerd, maar dat zijn randzaken en daar hou ik me niet mee bezig. Ik moet mijn ploeg voorbereiden, want eenmaal in het veld heb ik er nog weinig invloed op. Ik kan me druk maken om de randzaken, maar dat zou niet goed zijn.”

Jullie spelen tegen de nummer twee. Mooier kan toch niet?
“Nee, dat zei ik vorige week ook al… Het is een droomscenario. Als we tegen de nummer twee kampioen worden, dan zijn we ook echt kampioen. Het moet alleen wel even gebeuren, want het zou niet de eerste keer zijn dat een ploeg dan juist geen kampioen wordt. Het is wel zo dat we vier keer de kans hebben, dus er staat niet echt druk op. Maar iedereen is er wel mee bezig, dat lijkt me logisch.”

Wat verwacht je van de middag?
“Ik hoop op een mooie en spannende wedstrijd, met veel entourage. Laatst speelden we in Arnhem en daar zaten drie toeschouwers in de hal. Eentje van de tegenstander, twee van ons. Dat is geen zak aan, maar ik ga er wel een beetje vanuit dat de hal dit keer bomvol is. Dat is leuk en voor zulke wedstrijden doe je het. We hebben de capaciteiten om te winnen.”

Handbal, Lambert Bouwman, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws