Borgardijn: ‘Wel progressie, geen punten’

| 02-10-2013

Sebastiaan Borgardijn, trainer van PEC Zwolle Vrouwen, kijkt met een dubbel gevoel terug op de competitiestart van zijn ploeg in de Women’s BeNe League. “Wij hebben de eerste periode van de competitie een super zwaar programma, dus dat verklaart een beetje waarom wij na vier wedstrijden over slechts één punt beschikken. Aan de andere kant zijn wij ook nog niet in staat geweest om voor een stuntje te zorgen”, stelt Borgardijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle Vrouwen, dat dinsdagavond op eigen bodem met 0-4 ten onder ging tegen kampioen FC Twente, bivakkeert na vier competitiewedstrijden onderaan in de Women’s BeNe League. Een plek waar de Zwolse vrouwen zo spoedig mogelijk vandaan willen. “Natuurlijk, maar je moet niet vergeten dat we in de zomer een groot aantal nieuwe en met name jonge spelers hebben moeten inpassen. Dat vergt de nodige tijd”, aldus Sebastiaan Borgardijn, die zijn team de afgelopen weken wel progressie ziet boeken. “Wij zijn de competitie begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Lierse SK, vorig seizoen de nummer twee van België. En aangezien die ploeg zich aardig heeft versterkt was een gelijkspel geen slecht resultaat.”

In het tweede competitieduel, thuis tegen Telstar, leek PEC Zwolle opnieuw een punt uit het vuur te slepen, maar ging het in de slotfase mis. “Wij wilden toen te graag de winnende goal maken en kregen daardoor zelf de deksel op de neus. Door een stukje onervarenheid werd het na twee tegentreffers in blessuretijd 1-3. Dat was wel zuur.” Veel minder zuur voor de Zwolse vrouwen was de nederlaag in de derde wedstrijd tegen de nummer één van België, Standard Luik. “Wij verloren daar met 5-0, want Standard was gewoon een maatje te groot. En dat was FC Twente gisteravond eigenlijk ook. Zij spelen net een tempo’tje hoger en dat maakt het verschil.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ondanks de ruime 0-4 nederlaag tegen Twente kreeg PEC Zwolle in het IJsseldelta Stadion wel enkele goede kansen. “Wij waren in de openingsfase niet gelijkwaardig, maar creëerden misschien wel de beste kansen”, analyseert Borgardijn, die de bezoekers na een half uur op voorsprong zag komen. “Vooral de manier waarop was sneu. Want als het een fantastische goal was, dan heb je er vrede mee. Maar het was echt een knullig doelpunt.” Tot overmaat van ramp moest PEC Zwolle in de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf nog twee tegendoelpunten slikken. “Tja, op weg naar de kleedkamer is 0-1 of 0-3 toch een wereld van verschil.” Na de thee ging de thuisploeg nog wel op jacht naar een treffer, maar na de 0-4 was het verzet gebroken.

Komende vrijdag krijgt PEC Zwolle Vrouwen weer een nieuwe kans om de eerste zege van het seizoen te boeken. In Amsterdam is om 19.30 uur Ajax de tegenstander. “Ajax heeft gisteravond met 2-1 van Standard Luik verloren, dus die speelsters zijn er ongetwijfeld op gebrand om tegen ons drie punten te pakken. Wij zullen er echter alles aan doen om dat te voorkomen. We beginnen in ieder geval weer bij 0-0.”

Voetbal, Women's BeNe League, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws