Borgardijn stopt als trainer PEC Vrouwen

| 13-05-2016

Sebastiaan Borgardijn stopt aan het einde van het huidige voetbalseizoen als trainer van PEC Zwolle Vrouwen. De coach is halverwege het eerste seizoen aan het roer gekomen en heeft vervolgens die post geen moment meer verlaten. Nu is het toch tijd voor een andere wind, zo vertelt hij. “Voor mij is dit goed, maar voor de speelsters ook. Hoogstwaarschijnlijk blijf ik wel actief binnen PEC Zwolle.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan en voor Borgardijn is dat laatste nu het geval. De coach en de vrouwenafdeling van PEC, zij waren onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dat blijft ook nog wel zo, maar in een andere functie. Het hoofdtrainerschap laat hij na ruim drie kalenderjaren voor wat het is. “Over mijn nieuwe functie kan ik nog niets zeggen, want dat is allemaal nog niet bekend”, geeft de scheidend trainer aan. “Ik denk dat het voor mij persoonlijk goed is om mijn energie ergens anders in te stoppen. En voor de dames is het goed om een nieuw gezicht voor de groep te krijgen, die ook weer nieuwe energie brengt. Al met al is dit het beste voor iedereen.”

De groep reageerde weinig verbaasd op het besluit van de Zwolse trainer. “Eigenlijk was het een beetje in de groep geslopen dat het wel eens kon gebeuren. Het kwam dus niet als donderslag bij heldere hemel. Ze hebben het aangenomen en dat was het wel.” Voor Borgardijn en zijn team is het nu zaak om het lopende seizoen goed af te ronden. De vrouwen staan op dit moment met acht punten op een laatste plaats en hebben nog drie wedstrijden voor de boeg. Vrijdag staat er een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Aanvang: 19.30 uur.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws