Borgardijn: ‘PEC is ploeg met karakter’

| 19-11-2014

De vrouwen van PEC Zwolle hebben weer twee wedstrijden achter de kiezen. De afgelopen twee weken stonden er duels tegen Standard Luik en Club Brugge op het programma en die leverden in totaal drie punten op. Tegen topploeg Standard incasseerde PEC nog een nederlaag, maar thuis tegen Club Brugge won het met 1-0. “En in beide wedstrijden hebben we het goed gedaan. Ik ben daar dik tevreden over”, stelt trainer Sebastiaan Borgardijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een jonge ploeg moet ontwikkelen en dus blijft groei het enige waar de Zwolse vrouwen naar kijken. Aan het eind van vorig seizoen verloor PEC Zwolle de nodige routine, waar vooral jonge vrouwen voor in de plaats kwamen. Borgardijn en zijn technische staf begonnen dus weer van voor af aan en inmiddels kijkt de trainer met een goed gevoel naar zijn ploeg. Eerder werd PEC nog wel eens afgedroogd, maar tot op heden lijken uitslagen als een 7-0 bij Ajax verleden tijd. “We hadden toen na de eerste tegengoal beter onder de douche kunnen stappen”, weet Borgardijn nog. Incidenten als Ajax-uit gebeuren niet meer, want de vrouwen van PEC Zwolle vormen een clubje met een flinke dosis karakter. “Als we nu met 1-0 achter komen, dan tonen we vaak veerkracht. Wat dat betreft hebben we echt stappen gemaakt.”

Qua spelpeil mochten de Zwolse vrouwen afgelopen ‘interlandweek’ niet klagen. Op bezoek bij titelkandidaat Standard Luik keek de formatie tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwam het in de tweede helft terug in de wedstrijd. Gedurende een flinke periode was Zwolle zelfs de bovenliggende partij en dat geeft Borgardijn houvast. Ook ondanks een uiteindelijke 4-1 nederlaag. “Standard is een topploeg, maar we hebben daar wel prima meegedaan. Dat we tegen topploegen het spel kunnen dicteren en kansen kunnen creëren, dat stemt mij positief.” Een week later speelde PEC opnieuw een goede pot en dat resulteerde in een overwinning. Club Brugge werd met een 1-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. “Dat gebeurde pas in de laatste minuut en dat is natuurlijk heel lekker. Maar ik vond ons ook beter, dus het was wel terecht”, stelt Borgardijn.

Kijkend naar de ranglijst is de positie van PEC Zwolle niet heel rooskleurig. Na negen wedstrijden staat het met tien punten op een tiende positie, maar dat zal trainer Borgardijn even een zorg zijn. Als zijn speelsters zich maar verder ontwikkelen en een nog beter team gaan vormen. Want tegen topploegen goed spelen is leuk, maar uiteindelijk willen de Zwolse vrouwen ook eens resultaat boeken. “Wij hebben niet de individuele kwaliteiten die bijvoorbeeld FC Twente, Ajax en Luik wel hebben. Maar als team kunnen we echt groeien en dat is ook de manier om die individuele kwaliteiten te verslaan. Als we de ploeg bij elkaar houden en daarbij één of twee versterkingen weten te strikken, dan kunnen we verder bouwen. En dan gaan we ook tegen topploegen goede resultaten behalen.”

Voetbal, PEC Zwolle, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws