Borgardijn naar beloftenteam FC Zwolle

| 24-04-2012

Be Quick ’28 moet op zoek naar een nieuwe trainer voor haar eerste damesteams. De club heeft deze week vernomen dat Sebastiaan Borgardijn definitief vertrekt naar een nieuw op te zetten beloftenteam van FC Zwolle. Dat kwam niet als een verrassing, want de plannen voor een beloftenelftal voor de vrouwentak van Zwolle lagen er al langer. En Borgardijn was dit jaar al assistent van trainer Bert Zuurman. De beloften van Zwolle gaan vermoedelijk uitkomen in de hoofdklasse. Het is waarschijnlijk dat een aantal speelsters van Be Quick de overstap maakt.

“Het is een bekend verhaal dat Be Quick ’28 een satellietclub is van de vrouwentak van FC Zwolle,” vertelt Sebastiaan Borgardijn, “maar die lijntjes zullen komend seizoen wat dunner worden. De KNVB heeft onlangs bij verschillende eredivisieclubs gepolst of er behoefte was voor het starten van een vrouwen-beloftenteam, waarmee er flink wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. Zwolle heeft daar (net als VVV Venlo) ja op gezegd, een plan van aanpak gemaakt en dat is nu goedgekeurd.” Dat Zwolle nu zelf een tweede vrouwenteam krijgt, betekent dat er ook niet of nauwelijks meer wordt uitgewisseld met spelers van Be Quick. “Dat is zowel voor de speelsters fijn, als voor de coaches die het liefst met een vaste groep willen werken.”

Voor Be Quick betekent de komst van het beloftenelftal niet alleen het vertrek van trainer Sebastiaan Borgardijn, maar het ziet ook een aantal speelsters de overstap maken. Twee dames gaan naar de eerste selectie van FC Zwolle, drie anderen vermoedelijk naar het beloftenteam. “Er zijn enkele dames heel ambitieus en die willen er vol voor gaan”, aldus Borgardijn. “Maar dat wil niet perse zeggen dat zij bij Be Quick ’28 standaard in de basis stonden. Een speelster van 23 heeft vaak een hoger niveau dan iemand van 17, maar die plaats je niet in een beloftenteam. Uiteindelijk zullen zo’n vijf meiden Be Quick verruilen voor Zwolle.” Wie dat zijn wil hij nog niet bekendmaken, aangezien nog niet alle gesprekken zijn gevoerd of afgerond.

Vacatures Be Quick
Topklasser Be Quick moet voor komend seizoen dus op zoek naar nieuwe speelsters, maar ook naar een nieuwe trainer. Twee zelfs, aangezien de club ook een vacature heeft voor het tweede elftal. Be Quick zoekt naar twee echte teamplayers die ambitieus zijn en beschikken over zowel technisch als tactisch inzicht. Voorwaarde voor het eerste vrouwenteam van Be Quick is een TC II-diploma, voor het tweede team (eerste klasse/hoofdklasse) is dat TC III. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Martin Veldijk (06-83532167) of hun sollicitatie richten aan vrouwenvoetbalno@spmbequick28.nl.

Voetbal, FC Zwolle, Be Quick ’28, Eredivisie Vrouwen, Topklasse, Sebastiaan Borgardijn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws