Borgardijn: ‘Horen thuis in de middenmoot’

| 08-11-2013

Daar waar de mannen van PEC Zwolle in de eredivisie hoge ogen gooien, gaat het voor de PEC Zwolle Vrouwen wat minder. Na acht wedstrijden heeft de ploeg zeven punten, goed voor een dertiende plaats in de Women's Bene League. De laatste twee wedstrijden werden echter gewonnen. “Van Royal Antwerp moesten we winnen, die staan laatste. Maar tegen ADO hebben we een goede prestatie op de mat gelegd. Dat was heel knap”, stelt trainer Sebastiaan Borgardijn.

Na zes wedstrijden zonder overwinning boekten de Zwolse vrouwen twee zeges op respectievelijk ADO Den Haag en het Belgische Royal Antwerp. Op bezoek in Antwerpen ging de ploeg dinsdag voor niets minder dan drie punten, maar die kwamen nog bijna in het geding. “Het zat dinsdag allemaal niet mee. We vertrokken om 15.00 uur vanaf het stadion, maar ondervonden hinder van files en drukte. Daarnaast moest ook de buschauffeur nog een pauze van 45 minuten nemen, waardoor we uiteindelijk pas om 20.10 uur arriveerden. Twintig minuten voor de eigenlijke aanvang. Het was snel omkleden, een snelle warming-up doen en voetballen. Dat zag je er in de eerste helft wel aan af”, zegt Borgardijn.

Uiteindelijk won PEC Zwolle het treffen met de Belgische dames vrij eenvoudig, de Zwolse teller stokte uiteindelijk bij 0-5. “In de tweede helft hebben we daar heel goed gespeeld. We hadden zeker zeven of acht goals kunnen maken, maar deze uitslag waren we ook aan onze stand verplicht”, zegt de trainer, die twee weken eerder zijn ploeg al met 1-3 zag winnen bij ADO Den Haag. “Dat was misschien wel verrassend. ADO is toch de bekerwinnaar van vorig jaar en dat zegt wel iets over die ploeg. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en die strijd wonnen we. Het was een terechte zege.”

De zeges zijn volgens de Zwolse trainer het gevolg van een verandering van speelstijl. Was de ploeg eerst gefocust op het ontwikkelen van een goed positiespel, gaat het nu even puur en alleen om de punten. “Na vier nederlagen ebt het zelfvertrouwen bij de speelsters weg en is het belangrijk om wedstrijden te gaan winnen. Wij hebben er voor gekozen om iets meer verdedigend te gaan spelen. Daarnaast hoeft niet elke aanval te bestaan uit tien passes. Dat kan soms ook wel in twee keer”, legt Borgardijn uit. “Voor de gemiddelde supporter zal dat spel niet altijd even leuk zijn, maar we moeten weg uit de onderste regionen. Wedstrijden winnen en aanhaken bij de middenmoot. Want daar horen we thuis.”

Vrijdagavond wacht voor de vrouwen van PEC Zwolle in eigen huis het treffen met de vrouwen van PSV/FC Eindhoven. Borgardijn verwacht dat zijn ploeg kan gaan voor een positief resultaat. “Dat is gewoon een topwedstrijd voor ons, een tegenstander van een ander kaliber. Ik denk dat onze huidige spelopvatting PSV niet zo ligt en dat we daarom voor een mooi resultaat kunnen gaan.” Het duel wordt gespeeld op het terrein van Be Quick ’28 en vangt aan om 19.30 uur.

Voetbal, Women's BeNe League, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws