Borgardijn: ‘Dit is de wedstrijd van het jaar’

| 10-03-2015

“De ontmoeting met ADO Den Haag is voor ons de wedstrijd van het jaar. We gaan er vrijdag alles aan doen om revanche te nemen en wellicht door te bekeren.” Het zijn de woorden van Sebastiaan Borgardijn, trainer van de PEC Zwolle Vrouwen. Hij speelt vrijdag met zijn ploeg de kwartfinale van de beker tegen ADO Den Haag.

© Annet van Raalten

PEC Zwolle en de beker, het heeft sinds april van 2014 voor de hele club een extra lading. Destijds wonnen de mannen met liefst 5-1 van Ajax en zij kregen zo voor het eerst in de historie de KNVB Beker in handen. Voor de vrouwen van PEC Zwolle heeft het bekerduel met ADO Den Haag echter nog meer waarde. Vorige week vrijdag speelde de formatie in competitieverband ook al tegen de Hagenezen en ging het met liefst 1-9 onderuit. “Na vier minuten kwamen we ongelukkig op achterstand en vervolgens verdween het zelfvertrouwen langzaam uit de ploeg. Net voor de rust kregen we in enkele minuten drie tegendoelpunten en stonden we met 0-5 achter. 1-9 Mag dan natuurlijk nooit gebeuren, al zat ook echt alles tegen”, vertelt Borgardijn.

Die 1-9 kan echter wel de opmaat zijn naar een goede bekerprestatie. Het maakt vast en zeker revanchegevoelens los, die de vrouwen moeten omzetten naar de negentig minuten binnen de lijnen. “De hele ploeg is er op gebrand om vrijdag een goede prestatie neer te zetten, dat moge duidelijk zijn”, vertelt Borgardijn, die zijn team eerder dit seizoen in Den Haag met 1-1 gelijk zag spelen. Een goed resultaat ligt dus wel binnen de mogelijkheden. “Destijds konden we ADO goed onder druk zetten en daar kwamen zij niet onderuit. Als wij het opnieuw op kunnen brengen om dat te doen, dan hebben we zeker een kans. 1-1 Is een prima resultaat, maar we kunnen dan ook gewoon winnen.”

Het is voor PEC Zwolle de laatste kans. In de Women’s BeNe League staat de ploeg één-na-laatste en heeft het niets meer te winnen. De beker is daarom uiterst belangrijk. “Het is voor ons een hele mooie wedstrijd”, is Borgardijn duidelijk. “We zitten nu in de kwartfinale, dus nog drie keer winnen en je hebt een mooie prijs. Natuurlijk wordt het niet zo makkelijk, maar je weet het nooit. Daar weten we bij PEC alles van.” Het duel in Den Haag begint aankomende vrijdag om 19.30 uur.

Voetbal, KNVB Beker, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws