Borgardijn: ‘Andere stijl levert punten op’

| 11-12-2013

Het gaat beter met PEC Zwolle Vrouwen. Kreeg de ploeg van trainer Sebastiaan Borgardijn in het begin van deze voetbaljaargang nog veel grote nederlagen te verwerken, de laatste wedstrijden hebben de Zwolse vrouwen dat afgewend. “We laten ons niet zo snel meer naar de slachtbank leiden. Dat komt door onze wijziging in speelwijze, daarin nemen we nu wat minder risico”, zegt Borgardijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De verandering van speelwijze zorgde al voor een knappe driepunter op bezoek bij ADO Den Haag en ook de laatste weken doet de ploeg het beter. Afgelopen vrijdag werd er met 3-1 van AA Gent gewonnen, terwijl er ook een punt werd gepakt tegen SC Heerenveen. “We spelen tegen sterkere tegenstanders wat opportunistischer, proberen het spel dan snel te verleggen naar de laatste linie van de tegenstander. Daarmee neem je wat minder risico”, zegt Borgardijn, die niet altijd op deze manier tracht te spelen. “Als we de bovenliggende partij zijn, dan kiezen we voor de opbouw van achteruit en het verzorgde voetbal. Tegen AA Gent leverde dat ook een mooie overwinning op.”

De Zwolse vrouwen spelen voor de winterstop nog twee duels, allereerst vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Trainer Borgardijn is vol vertrouwen over die laatste periode van het jaar. “Tegen Club Brugge kunnen we gewoon een goed resultaat neerzetten, terwijl we daarna op bezoek gaan bij OH Leuven. In België is dat nog wel lastig, maar ook daar kunnen we een resultaat neerzetten. Lukt dat, dan haken we aan in de middenmoot. En dat is zeker mogelijk.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een nieuwe ontwikkeling in het vrouwenvoetbal is de betaalde transfer. FC Twente-spits Sherida Spitse maakt de overstap naar het Noorse Lillestrøm, dat geld neerlegt om Spitse naar Noorwegen te halen. “Ik denk dat het een goede ontwikkeling is”, zegt Borgardijn. “Het is een beetje koffiedik kijken, maar de clubs die nog niet meedoen met het vrouwenvoetbal krijgen hierdoor misschien door dat het niet alleen geld kost. Het kan blijkbaar ook wat opleveren. Daardoor gaan ze wellicht sneller een vrouwentak opstarten en dat is alleen maar goed. Maar nogmaals, het is afwachten hoe deze ontwikkeling echt uitpakt.”

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle, Sebastiaan Borgardijn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws