Borgardijn: 'ADO-thuis was cruciaal duel’

| 25-11-2015

Op het eerste oog leek het thuisduel van PEC Zwolle Vrouwen tegen ADO Den Haag voor iedereen een feestje. Maar dat is niet helemaal het geval geweest. De eindstand van 5-5 was voor de neutrale toeschouwer geweldig, maar zorgde in het kamp van PEC Zwolle vooral voor teleurstelling. “We hebben de aansluiting gemist en dat heeft nog wel even doorgewerkt”, zegt PEC-trainer Sebastiaan Borgardijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was als een aardbeving met flinke naschokken. Alles leek zo mooi en rustig. PEC Zwolle Vrouwen beleefde een moeizame competitiestart, wist nog niet te winnen, maar daar leek op 6 november verandering in te komen. Tegen ADO Den Haag nam PEC bij rust een 5-2 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar hoe anders was de tweede helft. ADO produceerde al rap de 5-3 en daarmee was het hek van de dam. Uiteindelijk mocht Zwolle nog blij zijn dat het bij 5-5 bleef en het ternauwernood een punt overhield aan het duel. Dat punt voelde echter als verlies. Een flinke klap, een aardbeving van 6 op de schaal van Richter. De teleurstelling groot, vooral omdat de aansluiting met de bovenliggende ploegen werd gemist.

Die teleurstelling zorgde vervolgens nog voor enkele naschokken. Een week later moest PEC naar Telstar, op papier ook een te kloppen ploeg. Het lukte niet, want Telstar won in eigen huis met 3-1. Vervolgens gingen de Zwolse dames ook nog met 0-7 onderuit tegen FC Twente en zo wacht PEC na tien wedstrijden nog altijd op de eerste zege. “Die wedstrijd tegen ADO was cruciaal. We hebben in de eerste vijf, zes wedstrijden aardig gespeeld, maar dat werd niet beloond. Tegen Den Haag konden we de aansluiting vinden. Als je dan een 5-2 voorsprong weggeeft, hakt dat er behoorlijk in. Dat we nog niet gewonnen hebben, begint nu toch wel aan de ploeg te knagen”, vertelt Borgardijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De vrouwen van PEC Zwolle gaan echter niet bij de pakken neerzitten. De schouders moeten er vol onder, om zo snel tot een winstpartij te komen. Borgardijn heeft de hoop ook zeker nog niet opgegeven. “De lijn die we in de eerste wedstrijden hebben ingezet, moeten we terug zien te vinden. Dat kan alleen maar door heel hard te werken en er alles voor te doen. Dan weet ik zeker dat de eerste overwinning gaat komen en het zelfvertrouwen daardoor toeneemt”, zegt de trainer. De aankomende weken kunnen dat vertrouwen maken of definitief breken. Met wedstrijden tegen PSV en Heerenveen zijn punten absoluut een must. “Als we van Heerenveen, een direct concurrent, verliezen, dan wordt de situatie wel heel uitzichtloos. Het enige medicijn is winnen.”

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws