Bordeaux Groen wint Van Kilsdonktoernooi

| 05-01-2014

De 36ste editie van het Jopie van Kilsdonktoernooi is zaterdag gewonnen door Bordeaux Groen. Die ploeg bleek in de finale de meerdere van FC Friends, waardoor de koploper in de kampioensklasse (woensdag) van de WRZV-zaalcompetities ook dit toernooi op het palmares kon bijschrijven. WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom kijkt tevreden terug op het toernooi. “Alle ploegen waren er, in totaal zijn er 77 duels gespeeld. En dat alles zonder enige wanklank. Het was een succesvolle editie.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Die succesvolle editie kwam zaterdag rond de klok van 17.00 uur ten einde. In de finale trof Bordeaux Groen het gelegenheidsteam FC Friends, bestaande uit spelers van onder andere WVF, Dieze West en Harkemase Boys. Uiteindelijk was Bordeaux Groen met 2-0 te sterk voor het vriendenteam. “Vanaf de kwartfinales waren het zinderende wedstrijden, ook mede door het uitgelaten publiek. Vooral de Molukse gemeenschap nam veel supporters mee, waardoor er een mooie sfeer ontstond. Het was een echt voetbalfeest, ik had soms het kippenvel op mijn armen staan”, laat Eikelboom weten.

In totaal namen er zaterdag in de WRZV-hallen liefst 26 teams deel aan het toernooi, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Deze groei kwam volgens Eikelboom vooral voort uit de aandacht die het toernooi kreeg. “We hebben geprobeerd om de media zoveel mogelijk berichten toe te spelen en dat is goed opgepakt. Zodoende wordt er over gepraat en gaan meer mensen zich opgeven. Voor volgend jaar gaan we hetzelfde recept gebruiken, het is ons uiterst goed bevallen”, sluit een tevreden voorzitter af.

Voetbal, WRZV-hallen, Jopie van Kilsdonktoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws