BootjehurenZwolle klaar voor ‘huldiging’

| 26-03-2015

BootjehurenZwolle is klaar voor een nieuwe huldiging van PEC Zwolle door de Zwolse grachten. De ploeg van trainer Ron Jans moet in het bekertoernooi weliswaar nog eerst twee keer zien te winnen, maar als het aan BootjehurenZwolle ligt kan het feest beginnen. Op vrijdag 3 april opent burgemeester Henk Jan Meijer op de kade van het Rode Torenplein de voorlopige liggingsplaats van de bootjes van BootjehurenZwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De reconstructie van het gebied Pannekoekendijk - Harm Smeengekade is inmiddels in volle gang en medio september klaar. Zwolle wil een gastvrije stad zijn voor zowel auto’s, fietsers, voetgangers als pleziervaart. Voor heel veel toeristen vormt deze plek de entree naar de mooie historische binnenstad, met een prachtige grachtenring. En vanaf vrijdag 3 april, het begin van het paasweekend, is het voor iedereen mogelijk om de stad vanaf het water te verkennen met milieuvriendelijke fluisterbootjes. Met een stadsplattegrond (inclusief vaarroute) in de hand vaar je in een uur de grachtenkring rond om via de Thorbeckegracht weer terug te keren in de haven.

Dit seizoen liggen de bootjes nog aan het Rode Torenplein. Volgend seizoen verhuist BootjehurenZwolle naar een vaste plek aan het nieuwe voetpad langs de Harm Smeengekade. De bootjes zijn er niet alleen voor toeristen. Ook Zwollenaren die lekker in de zon het water op willen kunnen dat nu makkelijk doen. Een eigen boot is duur in zowel aanschaf, stalling als onderhoud. BootjehurenZwolle biedt alleen de lusten en niet de lasten. Een boot is eenvoudig te reserveren via de website www.bootjehurenzwolle.nl. Gewoon langslopen en direct een boot huren kan ook.

BootjehurenZwolle wil graag samenwerken met ondernemers rond de grachten, om zo mooie arangementen te kunnen aanbieden in de toekomst. Te denken valt aan bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes en verjaardagsfeestjes. Ook tijdens de culturele evenementen zoals het Stadsfestival bestaat er een grote vraag naar fluisterbootjes om alle activiteiten vanaf het water te kunnen zien.

BootjehurenZwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws