Boer en Van der Haar geschorst voor derby

| 09-03-2010

FC Zwolle heeft maandagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AGOVV: 2-2. In het tumultueuze duel kreeg aanvoerder Albert van der Haar rood en doelman Diederik Boer zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor trainer Art Langeler zondag in de derby tegen Go Ahead Eagles geen beroep kan doen op het duo.

AGOVV kreeg in de eerste helft door goede combinaties en scherpe counters een aantal mogelijkheden op de 1-0. Toch was het Erik Bakker die, ietwat tegen de verhoudingen in, de stand na 38 minuten voetballen op 1-0 wist te brengen. Eldridge Rojer gaf de bal vanaf de linkerkant voor, waar Bakker op de hoogte van de penaltystip met enige moeite de bal langs doelman Stefan Postma kon werken.

De tweede helft was amper vijf minuten onderweg toen Said Bakkati in het eigen strafschopgebied een vermeende handsbal maakte en scheidsrechter Kuipers de bal op de stip legde. Boer wist de inzet van Edgar Manucharyan knap te stoppen, maar in de rebound was het Van der Haar die met een ondoordachte tackle op Bokila de tweede penalty voor AGOVV veroorzaakte en tevens een gele kaart kreeg. Ditmaal wist Manucharyan de bal wel in de touwen te werken en zo in de 50ste minuut de gelijkmaker aan te tekenen. Wat volgde waren dertig doldwaze minuten, waarin Diederik Boer geel kreeg en Albert van der Haar tegen zijn tweede geel aanliep en met rood het veld moest verlaten.

FC Zwolle dreigde de grip op de wedstrijd te verliezen. Jop van der Linden wist na 63 minuten spelen simpel de 1-2 binnen te schieten na een voorzet van Manucharyan. Ondanks dat de Zwollenaren met tien man verder speelden wist het met veel strijdlust en inzet in de 77ste minuut de 2-2 aan te tekenen. Na een vrije trap van Erik Bakker, was het Arne Slot die fraai de gelijkmaker binnen kopte. Het publiek kreeg de laatste vijftien minuten van de wedstrijd nog een aantal goede kansen van beide kanten voorgeschoteld, maar het bleef bij 2-2.

Art Langeler toonde zich na afloop blij met het zwaarbevochten punt. “We hebben hard gewerkt en gevochten voor een goed resultaat. Ondanks dat we met tien man kwamen te staan, kan ik blij zijn met het punt en zien we aankomende zondag vol vertrouwen tegemoet.” AGOVV-trainer John van den Brom was redelijk tevreden over zijn ploeg. “We hebben goed gespeeld met prima veldspel. Alleen was het rendement uit het aantal gecreëerde kansen minder.”

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, FC Zwolle Stadion, Albert van der Haar, Erik Bakker, Arne Slot, Said Bakkati, Diederik Boer, Eldridge Rojer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws