‘Boer en Mokotjo bij ruildeal met Lukoki’

| 22-07-2014

PEC Zwolle speelt over minder dan twee weken (zondag 3 augustus) tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Ter voorbereiding op dat duel lijkt de ploeg van trainer Ron Jans op koers te liggen. De grote vraag is echter wie welk shirt draagt tijdens die wedstrijd om de eerste prijs van het seizoen 2014-2015. In de media wordt immers volop gespeculeerd over Diederik Boer, Kamohelo Mokotjo en Jody Lukoki.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voetbal International meldt dinsdag dat Ajax serieus geïnteresseerd is in twee spelers van de bekerwinnaar: naast de belangstelling voor doelman Diederik Boer (33), in beeld als eventuele vervanger voor Kenneth Vermeer, heeft Ajax ook middenvelder Kamohelo Mokotjo (23) in het vizier. De oud-Feyenoorder maakte een uitstekend debuutseizoen door in de Overijsselse hoofdstad en bekroonde dat jaar met indrukwekkende bekerfinale. Ajax ziet in hem een mogelijke versterking voor het middenveld, maar is niet de enige gegadigde.

PEC Zwolle houdt Boer en Mokotjo, ‘twee sterkhouders’ volgens technisch directeur Gerard Nijkamp, het liefst in Zwolle. Maar waar een vertrek van de ervaren doelman Zwolle met hoofdbrekens opzadelt, denkt de club een verkoop van de Zuid-Afrikaan op voorhand beter te kunnen opvangen. Mocht Ajax concreet worden voor Mokotjo en/of Boer, dan wordt Jody Lukoki waarschijnlijk onderdeel van de onderhandelingen. PEC Zwolle ziet de razendsnelle buitenspeler, vorig seizoen verhuurd aan SC Cambuur, graag komen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Lukoki voerde maandag al een gesprek met trainer Ron Jans. “Het zou een hele mooie stap voor Jody zijn”, aldus zaakwaarnemer Chiel Dekker tegen Voetbal International. “Hij heeft een goed gesprek gevoerd met Ron Jans. Dit zou voor hem het ideale vervolg van zijn loopbaan zijn.” Directeur Nijkamp van PEC benadrukt echter dat de belangstelling voor Lukoki niet uitsluitend geldt voor een eventuele ruildeal met Ajax. “Maar het is wel zo dat we op dit moment geen budget hebben om een speler aan te trekken. Er moet dus eerst wat gebeuren aan onze kant, op welke manier dan ook”, zegt Nijkamp.

Voetbal, Diederik Boer, PEC Zwolle, Kamohelo Mokotjo

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws