Boekema switcht: ‘Heb wel even getwijfeld’

| 15-04-2016

Tess Boekema kan zaterdag voor de derde achtereenvolgende keer de 10 Mijl van Zwolle-Zuid op haar naam zetten. Of beter gezegd: dat had gekund. De hardloopster van de BB-lopers won immers de twee voorgaande edities, maar gaat niet op voor het volmaken van de trilogie. De Zwolse heeft besloten deel te nemen aan de 5 mijl. Een doordachte keuze. “Ik richt me de komende tijd meer op de kortere afstanden. Al heb ik nog wel even getwijfeld”, geeft Boekema aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor de derde keer achter elkaar een wedstrijd winnen, iedere sporter droomt daar van. Ook Boekema had het maar wat mooi gevonden om voor de derde keer de 10 Mijl van Zwolle-Zuid op haar naam te zetten. Niet alleen vanwege het sportieve aspect, maar ook vanwege andere factoren. Zo staat haar ouderlijk huis in de wijk, heeft haar persoonlijke sponsor er zijn onderkomen en zo zijn er nog wel meer linkjes te verzinnen. Maar sentimenten tellen even niet. In de lijn van haar ambitie doet Boekema zaterdag mee aan de 5 mijl. “Ik train sinds kort onder Erik Slomp en samen hebben we besloten om even op de kortere afstanden over te stappen. Zo hoop ik meer snelheid op te bouwen voor de langere afstanden. Maar een heel klein beetje pijn doet het wel hoor”, doelt de BB-loopster op het missen van de derde titel.

Het houdt in dat de 10 Mijl van Zwolle-Zuid bij de vrouwen in ieder geval een andere winnares krijgt. Toch hoopt Boekema wel op het podium te verschijnen. Ze wil de 5 mijl winnen. “Ja, natuurlijk, ik wil altijd winnen”, lacht de Zwolse. “Ik weet dat Lieve Tollet weer meedoet, maar verder weet ik het nog niet zo goed. Op zich lopen Lieve en ik altijd wel gelijk op.” Een streeftijd heeft Boekema in ieder geval wel. Loopt ze de 8 kilometer in een tijd van rond de 31 minuten, dan is ze dik tevreden. “Misschien laag in de 31, of net iets eronder. Als ik zo een tijd loop, dan is het goed. En dat is ook het belangrijkste. Ik loop liever een goede tijd en dat ik daarmee als tweede eindig, dan andersom. Zo is het wel.”

© Annet van Raalten

Het belooft voor Boekema zaterdag weer een mooi feestje te worden. Ze verwacht dat er veel bekenden langs het parcours zullen staan, die haar allemaal gaan aanmoedigen. “Ik ken veel mensen uit de wijk en dat maakt het extra speciaal. Het motiveert toch om nog even een tikkeltje harder te gaan lopen, al zorgt het ook wel voor wat extra spanning. Maar het is altijd een hele leuke wedstrijd en ik heb er ook echt zin in!” De 10 Mijl van Zwolle-Zuid begint zaterdag om 17.00 uur.

Hardlopen, Tess Boekema, BB-lopers, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws