Bocciatoernooi ter ere van Michiel Tatje

| 02-05-2011

Stichting Michiel Boccia Zwolle organiseert zaterdag 14 mei, ter herinnering aan de vorig jaar op 20-jarige leeftijd overleden Zwolse speler Michiel Tatje, een groot bocciatoernooi. Aan het toernooi, dat tevens wordt ondersteund door ReVAS de Peperbus, doen 22 spelers uit heel Nederland mee. Plaats van handeling is de ZBC-hal aan de Ossenkamp 5 in Zwolle.

Er wordt op wedstrijdniveau gespeeld, maar het is voor belangstellenden ook mogelijk het spel recreatief te spelen. Wethouder Gerrit Piek zal het toernooi om 9.30 uur openen. Iedereen met een lichamelijke handicap is welkom om mee te doen en kan zich voor de recreatieve wedstrijd opgeven door te mailen naar: infosmbzno@spmgmail.nl. Natuurlijk zijn supporters ook van harte welkom. De toegang is gratis. De wedstrijd begint om 9.45 uur en de laatste wedstrijd zal rond 17.00 uur afgelopen zijn. Zo'n tien studenten verlenen in het kader van hun maatschappelijke stage medewerking aan het bocciatoernooi.

In Zwolle beoefent een kleine groep mensen elke dinsdagavond de sport boccia (spreek uit als ‘botsja’). Deze spelers zien de groep echter graag groter worden. Stichting Michiel Boccia hoopt met dit jaarlijkse toernooi de sport op kaart te zetten in Zwolle. “Wij willen als stichting met dit toernooi meer spelers enthousiast maken voor dit balspel, zodat de spelers zichzelf op een andere manier leren kennen en sociale contacten opdoen."

Wat is boccia eigenlijk? Boccia is een sport voor mensen met een beperking, zelfs voor mensen met een zware lichamelijke handicap. Simpel gezegd is het jeu de boules met hulpmiddelen. In 1989 werd boccia in Nederland geïntroduceerd. Boccia wordt vooral gespeeld door mensen met spasme, een hersenaandoening en mensen die vanwege hun lichamelijke beperking nauwelijks een andere sport kunnen beoefenen.

ZBC Sporthal, ReVAS de Peperbus, Boccia, Stichting Michiel Boccia

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws