Bob de Vries wint Hiawatha City Swim

| 27-08-2016

Bob de Vries is zaterdag op oppermachtige wijze winnaar geworden van de derde Hiawatha City Swim Zwolle. De zwemmer uit Apeldoorn legde het 2,7 kilometer lange parcours af in 34 minuten en 34 seconden en bleef daarmee de concurrentie bijna drie minuten voor. Zwollenaar Willem van der Sterren eindigde samen met Michiel Worst als tweede, beiden noteerden dezelfde tijd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was zaterdag een drukte van jewelste rond de Zwolse stadsgrachten. De deelnemers aan de City Swim zwommen een parcours van 2,7 kilometer door diezelfde grachten en deden dat onder flinke belangstelling. Het publiek was in groten getale aanwezig. “Normaal stonden er alleen mensen op het Rode Torenplein en de loopbrug, maar nu stond ook het Kerkbrugje helemaal vol”, zegt organisator Martin de Munnik, die blij is om drie records te melden. Het toeschouwersaantal was nog nooit zo hoog, het deelnemersveld nog nooit zo groot en ook werd er niet eerder zo hard gezwommen. De tijd van Bob de Vries betekende namelijk een parcoursrecord. “Hij is heel erg goed en dat bleek ook wel. De strijd om plaats twee was daarentegen fel en mooi. Erg leuk om te zien.”

De dag verliep verder vlekkeloos en dus kijken de organisatoren met een zeer goed gevoel terug op de derde Hiawatha City Swim Zwolle. Ook omdat het evenement ruim 15.000 euro opbracht voor Stichting Tegenkracht. “De deelnemers laten alleen maar positieve berichten achter en daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. Ze hebben het vooral over het hele schone water en dat het enorm gezellig was”, weet De Munnik. De top tien werd verder bijna helemaal gedomineerd door Zwollenaren. Van de tien plaatsen bleven er acht binnen de stadsgrenzen, waar ook Laura Oosterboek bij hoorde. De Zwolse kwam na 40 minuten en 51 seconden als eerste vrouw binnen. “Het evenement is vandaag weer gegroeid, eigenlijk een stukje volwassener geworden. De volgende editie komt er zeker”, sluit De Munnik af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Zwemmen, Laura Oosterbroek, City Swim Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws