Bluefingers Ultimate timmert aan de weg

| 09-12-2010

De Zwolse frisbeeclub Bluefingers Ultimate timmert aan de weg. De vereniging werd in de zomer van 2010 opgericht, maar krijgt langzaamaan steeds meer vorm. “We hebben inmiddels twaalf leden en komen zondag 12 december zelfs al voor het eerst in actie in competitieverband”, vertelt de enthousiaste Femke Smith, die de sport in Zwolle heeft geïntroduceerd.

Bluefingers Ultimate neemt dit seizoen deel aan de indoorcompetitie. Daarvoor reizen de Zwolse frisbeeers één keer in de maand op zondag naar een sporthal ergens in het land, waar meerdere clubs uit de competitie bij elkaar komen. “Op zo’n competitiedag spelen wij vier wedstrijden van 35 minuten. En dat is vijf tegen vijf, dus we hebben daarvoor zo’n acht spelers per keer nodig. Een paar wissels kun je dan namelijk wel gebruiken”, aldus Femke. De jonge Zwolse frisbeevereniging komt uit in de laagste zesde divisie, want als nieuwe club moet je nou eenmaal onderaan beginnen.

© Annet van Raalten

“Ik verwacht dat wij goed mee kunnen doen in de zesde divisie. Wellicht behoort promotie zelfs wel tot de mogelijkheden. Dat kan bij ultimate frisbee immers heel snel gaan.” Als de indoorcompetitie goed bevalt dan hoopt Bluefingers Ultimate in 2011 ook mee te doen aan de outdoorcompetitie. “Dan gaat het om zeven tegen zeven, dus we kunnen nog wel wat mensen gebruiken.” Bluefingers Ultimate zal haar thuiswedstrijden buiten dan weer spelen op sportpark De Pelikaan. Nu, in de winterperiode, trainen de Zwolse frisbeeers echter in een sporthal van Hogeschool Windesheim.

“Elke dinsdag trainen wij van 20.30 tot 22.30 uur en belangstellenden zijn van harte welkom”, stelt Femke Smith, die voor meer informatie bereikbaar is via 06-40387495 en infono@spmbluefingersultimate.nl. Of neem een kijkje op www.bluefingersultimate.nl.

Ultimate frisbee, Bluefingers Ultimate

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws