Blue Wings Zwolle wint Nederlandse titel

| 19-09-2016

De inline skaterhockeyers van Blue Wings Zwolle hebben zondag de Nederlandse titel in de eerste divisie bemachtigd. In de halve finale van de play-offs wonnen de Zwollenaren met 11-4 van Amsterdam Survivors U19, waarna in de finale ook Culemborg werd verslagen. Blue Wings nam vanaf het eerste moment een voorsprong en won na een spannende eindstrijd met 8-3.

© Nicolien Sijtsema Fotografie
© Nicolien Sijtsema Fotografie

De finaledag begon voor Blue Wings Zwolle met een wedstrijd tegen Amsterdam Survivors U19. Deze ploeg speelde met enkele senioren, aangezien de eigenlijke formatie kampte met personele problemen. Dit deerde de Zwollenaren niet. Via Rob Hoekstra werd de score binnen twintig seconden al geopend en vrij simpel liep Blue Wings vervolgens uit naar een 11-4 eindstand. In de finale wachtte daarna in de hockeyers van Culemborg een pittige klus. Topscorer Mark Hoekstra kon vanwege ijshockey namelijk niet aanwezig zijn en ook Diederik van Wijk haakte af. Hij kampte met ziekte.

De personele problemen zorgden er echter niet voor dat de Nederlandse titel aan de neus van Blue Wings voorbij ging. De Zwolse ploeg nam snel een 2-0 voorsprong, zag Culemborg wel terugkomen tot 2-1, maar nam daarna afstand. Twee minuten voor tijd maakte Blue Wings met de 7-3 aan alle onzekerheid een einde en in de laatste minuut werd het ook nog 8-3. Een duidelijke overwinning en daardoor mag Blue Wings zich een jaar lang Nederlands kampioen van de eerste divisie noemen.

Inline-skaterhockey, Blue Wings Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws