Blue Hawks viert drie kampioenschappen

| 06-10-2017

De Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks heeft een uitermate goed seizoen achter de rug. Deze maand worden de laatste wedstrijden gespeeld, maar nu al hebben drie teams zich verzekerd van het kampioenschap. De softbalheren werden voor het tweede jaar op rij kampioen en ook het pupillenteam vierde de titel. Het dames softbalteam completeerde het succes met winst in de kampioenspoule van de derde klasse.

Blue Hawks begon de competitie met zeven teams, waarvan vier jeugdteams en drie seniorenteams. Met name het pupillenteam van de club, met spelers in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar, begon het seizoen goed. In de derde klasse bleef het team in negen wedstrijd ongeslagen en zodoende eiste het de titel op. “Er is veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de spelers”, vertelt jeugdcoach Jacqueline Karel. “We hebben veel groei bij de spelers gezien. De teamgeest is enorm groot. Iedereen steunt elkaar tijdens trainingen en wedstrijden waar nodig.” Voor het jeugdteam van Blue Hawks was het al het zevende kampioenschap in de afgelopen elf jaar.

Het dames softbalteam van de Zwolse club presteerde ook prima en won de titel in de derde klasse. In de kampioenspoule bleef de ploeg in vier wedstrijden ongeslagen en zo veroverde het, voor het eerst sinds 2004, weer eens een kampioenschap. Met onder andere een gelijkspel tegen titelfavoriet The Eagles uit Deventer zorgden de Zwolse dames voor een enorme stunt. “Het kampioenschap is een beloning voor een leuke, enthousiaste groep dames, die een flinke groei hebben laten zien”, aldus coach Rob Heymans, die dit jaar voor het eerst samen met Milla Koudijs aan het roer staat. “Die groei was vooral goed te zien tijdens de laatste drie wedstrijden. Met veel spelplezier. Er overheerst dan ook een gevoel van trots.”

Met deze drie kampioenschappen staat het aantal titels in de laatste vijftien jaar op liefst negentien. Ook de overige teams van Blue Hawks presteerden goed. Zo doen de junioren honkballers, in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar, het prima. Zij verdedigen hun titel in de tweede klasse, staan momenteel op een tweede plaats en hebben nog altijd zicht op titelprolongatie.

Blue Hawks, Honkbal, Softbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws