Bloemen, bekers en PR’s voor BB-lopers

| 20-03-2011

BB-lopers heeft weer een uitermate succesvol weekeinde achter de rug. In een door atletiekvereniging De Gemzen vlekkeloos georganiseerde loop over een snel parcours rond Wapenveld en Vorchten, grossierde de jonge Zwolse loopvereniging in bloemen, bekers en persoonlijke records. Lieve Tollet en Hans Lindeboom (foto) zorgden voor euforie door te winnen op de tien kilometer, terwijl ook de vierde plaatsen van Erik Slomp en Bernard Nitrauw tot tevredenheid stemden.

De omstandigheden waren optimaal in Wapenveld. Het was zaterdag prachtig loopweer met een bleek zonnetje en weinig wind. Omdat ook het parcours vooraf al als snel te boek stond, werd er door verschillende BB-lopers ingezet op het lopen van een persoonlijk record. Onder andere Lieve Tollet slaagde in die missie. Op de tien kilometer liep zij veel harder dan de rest en finishte als enige onder de 45 minuten, en wel in een PR van 41.41. Margje Timmerman was in een tijd van 45.12 goed voor een tweede plek. Patricia Seinen (47.29) en Jacqueline Dijkstra (48.25) liepen een persoonlijk record.

Bij de heren excelleerde Hans Lindeboom weer eens op de tien kilometer. Hij maakte de hoge verwachtingen opnieuw waar met een scherpe tijd van 33.39. “Ik startte prima en ik moest na twee kilometer zelfs oppassen om niet al alleen te komen zitten. Na acht kilometer ben ik van mijn tegenstanders weggelopen, het ging echt heel goed!” Henry Visscher werd knap vijfde. Hij ging erg voortvarend van start en liep zelfs een PR op het vijf kilometerpunt, maar kon die snelheid net niet doortrekken (36.27). Stef Riemens benaderde met 38.06 zijn PR tot op vijftien seconden en werd achtste. Een seconde later kwam Arend Jan van de Hoek binnen op een goede negende plaats. Peter Gils raffelde liefst twee minuten van zijn PR af. Peter kwam binnen in een knappe tijd van 39.33 en daarmee heeft hij zijn seizoensdoel al bereikt.

De vijf kilometer werd in Wapenveld gewonnen door de nationale topper Dennis Licht, die de wedstrijd als een pittige training gebruikte. In een veld van vijftig deelnemers werd BB-loper Erik Slomp vierde in 18.09. Op de tien Engelse mijlen snoepte Bernard Nitrauw twee minuten van zijn persoonlijk record af. Hij legde de zestien kilometer af in een tijd van 1:00.53 en werd daarmee vierde. Bij de mannen 50+ werd Juda Vecht derde in 1:08.24.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Juda Vecht, Bernard Nitrauw, Lieve Tollet, Henry Visscher

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws