Blessures voor Bakkati en Van der Haar

| 27-01-2011

FC Zwolle-trainer Art Langeler moet het vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Veendam stellen zonder Said Bakkati en aanvoerder Albert van der Haar. Beide spelers hebben last van een hamstringblessure. Nieuwkomer Rudy Jansen zit nog niet bij de selectie. Hij zal maandag voor het eerst meetrainen.

In de aanloop naar het duel tegen de nummer zes van de Jupiler League reageert Langeler vooral op de huidige transferperikelen. “Het is niet meer dan logisch dat de spelers van FC Zwolle momenteel ‘hot’ zijn. Als je bovenaan staat in de Jupiler League, met relatief veel jonge spelers, dan kan je verwachten dat er vanuit de eredivisie belangstelling ontstaat”, aldus de oefenmeester, die Dennis van der Wal deze week zag vertrekken naar Cambuur Leeuwarden. “Dennis had moeite met zijn rol in de selectie dit seizoen en vond het steeds lastiger om zich maximaal op te laden. Dat begrijp ik wel. Cambuur ziet in Dennis een goede versterking, dus is het prima dat hij daar gaat spelen. Ik wens hem dan ook heel veel succes toe het komende half jaar!”

De omgekeerde weg bewandelt Rudy Jansen. “Hij kwam bij Cambuur weinig aan spelen toe en zal vanaf maandag deel uit maken van onze selectie, voor de rest van het seizoen. Rudy is een rechtsbenige verdediger, die al een groot aantal wedstrijden heeft gespeeld in het betaald voetbal. Hij zal de concurrentie moeten aangaan voor de posities in de achterhoede.” Daarnaast heeft FC Zwolle sinds afgelopen maandag twee spelers die meetrainen: Marco van der Heide van Flevo Boys en Martijn Barto van Harkemase Boys. Langeler: “Beide spelers volgen we al meer dan een jaar. We denken dat zij ons sterker kunnen maken. Of dat per direct is, dat zijn we nu aan het bespreken. Zij maakten in ieder geval beiden afgelopen maandag een goede indruk.”

“En verder moeten we het maar afwachten. Er is constant latente interesse in onze spelers, maar tot zover gelukkig niet concreet. Laat het helder zijn dat ik het liefst heb dat deze groep compleet blijft. We hebben een goede selectie en zijn hard op weg om een uniek seizoen te spelen. In dat licht zou het doodzonde zijn als je jongens moet vervangen... Nu weten we wat we hebben!”

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Albert van der Haar, Dennis van der Wal, Said Bakkati

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws