Blessures breken HC Zwolle eventjes op

| 09-04-2016

Lange tijd waren de heren van HC Zwolle ongenaakbaar in de eerste klasse. Zonder enig puntenverlies stonden de Zwollenaren bovenaan en daarmee leek de ploeg zich op te mogen maken voor een kampioensfeestje. Inmiddels is de spanning helemaal terug, want door verliespartijen tegen Wageningen en de Groninger Studenten voelt Zwolle de hete adem van nummer twee Groningen.

© Annet van Raalten

Vijftien wedstrijden lang win je alles. En plots slaat het noodlot toe. Twee keer wordt er verloren en daarbij ontstaan de nodige blessures. Het overkomt koploper HC Zwolle, dat de laatste twee wedstrijden verliezend afsloot. Eerst was Wageningen met 2-3 te sterk en vervolgens verloor het met 2-1 van de Groninger Studenten. “We raken Rinke Oomens en Daan Ros kwijt en dat is toch een gevoelig verlies. Je raakt ze liever rond wedstrijden tegen Arnhem en Upward kwijt, als het nergens meer om gaat. Maar niet in dit soort wedstrijden”, geeft HC Zwolle-trainer Bert Bunnik aan. Door de nederlagen kroop Groningen langzaam weer richting Zwolle, dat nu twee punten voorsprong heeft op de concurrent.

Voor zondag staat er een thuiswedstrijd tegen subtopper GCHC op het programma. Opnieuw een zware klus, ook omdat het nog niet zeker is of de blessuregevallen weer aan kunnen treden. Oomens zit midden in zijn herstel, Jaap Rondhuis heeft nog last van de knie en Ros kampt nog altijd met schouderklachten. “Dat is toch wel heel erg lastig hoor”, geeft Bunnik toe. “En we missen de veelzijdigheid van Maarten Struyvenberg, al was zijn afwezigheid al wel eerder bij ons bekend. Tegen Ede waren we zo goed als compleet en speelden we heel overtuigend. Vervolgens slaat het noodlot toe en dat is niet makkelijk. Maar we moeten ons hier overheen vechten.”

© Annet van Raalten

De blessures zijn daar en er werd twee keer verloren, maar wanhopen doet de coach absoluut niet. Hij neemt een voorbeeld aan voetbalclubs als Ajax, Feyenoord en PSV. “Je ziet bij die teams vaak dat ze punten verspelen in periodes van blessures. Als ze dan eenmaal weer completer worden, dan komt het weer goed. En het is natuurlijk niet zo dat onze spelers nu ineens niet meer kunnen hockeyen”, roept Bunnik. Er staan voor HC Zwolle nog vijf wedstrijden op het programma, waarin de formatie graag het kampioenschap veilig wil stellen. Pikant is de ontmoeting in de voorlaatste speelronde, als nummer twee Groningen naar Zwolle komt. “Dat kan zomaar een beslissend duel zijn, al worden er natuurlijk nog meer wedstrijden gespeeld. Wij spelen zondag tegen GCHC en dat wordt ook weer een spannende pot.”

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws