Björn Bakker: ‘Goed gevoel overgehouden’

| 11-04-2019

“We hebben een goed gevoel overgehouden aan onze wedstrijd van vorige week. DETO zal waarschijnlijk weer inzakken, de nul houden is voor hen heilig.” Dat zegt Berkum-middenvelder Björn Bakker, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen DETO Twenterand. Eerder dit seizoen gingen de Zwollenaren met 1-0 onderuit.

© Rainer Fröhlich

Berkum kende een lastige periode, maar afgelopen zaterdag stapte het toch weer met een zege van het veld. De ploeg van trainer Raymond Schuurman won in Emmeloord met 0-1 van directe concurrent Flevo Boys. Berkum koos er in die wedstrijd vooral voor om weinig weg te geven en na matig verdedigen van Flevo Boys haalde Johnsen Bacuna de drie punten binnen. Omdat alle concurrenten verloren, klom de Zwolse formatie ook nog eens naar een negende plaats op de ranglijst. Het heeft nog enkele punten nodig om definitief de veilige haven te bereiken.

Tegenstander DETO verloor de laatste drie duels en staat daardoor nog altijd in de gevarenzone van de hoofdklasse B. De ploeg ging achtereenvolgens onderuit tegen Excelsior 31, ACV en Urk en daardoor moet de promovendus nog altijd vrezen voor nacompetitie of zelfs directe degradatie. “Bij DETO hebben wij, ook door het slechte veld, de kansen niet benut. Voor ons valt er op eigen veld wel wat te halen”, denkt Bakker. De wedstrijd tussen Berkum en DETO begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Franklin Berg.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws