Björn Bakker: ‘AZSV is een stugge ploeg’

| 22-02-2018

“AZSV is een stugge ploeg en lastig te verslaan. Verdedigend zijn ze sterk, dat hebben ze vaak laten zien.” Het zijn de woorden van middenvelder Björn Bakker, die het zaterdag met Berkum opneemt tegen de ploeg uit Aalten. De Aaltenaren hebben de minst productieve aanval van de hoofdklasse B, maar óók de op één na minst gepasseerde achterhoede.

© Rainer Fröhlich

Berkum begon in augustus de competitie met een uitduel bij AZSV, waar destijds met 0-0 gelijk werd gespeeld. Beide ploegen creëerden weinig kansen, al moest Bakker nog wel een bal van de lijn halen. De Zwollenaren staan inmiddels op een vijfde plaats, aangezien er afgelopen zaterdag met 0-2 werd gewonnen van DFS Opheusden. Jason Huisman maakte uit een corner de 0-1 en invaller Youp Kok besliste de wedstrijd: 0-2. Daardoor steeg Berkum naar een vijfde plaats op de ranglijst, maar hebben de concurrenten één of zelfs twee wedstrijd meer gespeeld.

Tegenstander AZSV begon na de winterstop met een akelig valse noot, want het ging met 4-0 onderuit tegen directe concurrent Zuidvogels. Daarna volgde er echter herstel, want eerst werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax en daarna volgde er een overwinning op NSC Nijkerk: 3-1. Door die resultaten staat AZSV op een twaalfde plaats. “We zullen de kansen die we krijgen moeten benutten, want heel veel gaan het er niet zijn”, weet Bakker. De ontmoeting tussen Berkum en AZSV begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeen Boringa.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws