Bizarre avond Be Quick: ‘Was krankzinnig’

| 28-11-2017

Be Quick ’28 is dinsdagavond op bizarre wijze uit de districtsbeker gevlogen. De Zwollenaren speelden op bezoek bij derdeklasser Hattem een wedstrijd voor de eeuwigheid, want na negentig minuten prijkte er een bizarre 7-6 eindstand op het bord. “We krijgen in twee wedstrijden vijftien doelpunten tegen, dat kan niet”, reageert Be Quick-trainer Edwin van Nijen nuchter.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De coach wil er allemaal niets van weten. Ja, de neutrale toeschouwer heeft waarschijnlijk een wereldavond gehad, maar daar heeft hij als trainer helemaal niets aan. Zijn ploeg ligt uit de beker en krijgt voor de tweede keer op rij een sloot aan tegendoelpunten te verwerken. Eerst zaterdag bij DOS Kampen (8-1) en nu aan de andere kant van de IJssel bij Hattem. “Dat is wat bij blijft en wat ik meeneem. Als je vijftien tegendoelpunten krijgt, dan is dat wel even het belangrijkste om mee bezig te gaan. Dat baart zorgen en daar moeten we wat aan doen”, zegt Van Nijen.

Zo nuchter als de trainer is, zo bizar was de wedstrijd zelf. Mede door drie goals van Kevin Westerbeek was het bij rust al 4-5 (!) voor Be Quick, maar in de tweede helft ging het rustig verder. Via Gianluca van der Vegt kwam de Zwolse ploeg op een 4-6 voorsprong en daarmee leek het goed te komen. Leek, want binnen twintig minuten kwam Hattem terug tot 6-6 en vijf minuten voor tijd werd het nog gekker. De thuisploeg maakte de 7-6 en bekerde zo op heel bijzondere wijze door. “Voor de neutrale toeschouwer was het een spektakel, want het was een krankzinnige wedstrijd. Voor de ploeg en voor mij als trainer was het een stuk minder”, aldus Van Nijen.

Zorgeloze avond voor Berkum
Hoofdklasser Berkum kende een rustige avond. De Zwollenaren gingen op bezoek bij Wijhe '92 en wimpelden een moeilijke avond razendsnel af. Jason Huisman opende na vier minuten de score en nog voor de rust maakte Björn Bakker er 0-2 van. Diezelfde Bakker tekende na de rust voor 0-3, waardoor Berkum op eenvoudige wijze een ticket voor de volgende ronde in de wacht sleepte.

Voetbal, Be Quick ’28, Edwin van Nijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws