Big Shots Basketball Camp in Sportcentrum

| 02-11-2017

Landstede Basketbal-speler Mike Schilder en zijn kompaan Matthijs Groot organiseren in de zomer van 2018 het Big Shots Basketball Camp in het Landstede Sportcentrum. Tijdens het camp - voor kinderen van alle leeftijden - ligt de nadruk op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. “Niveau maakt niet uit, iedereen is welkom”, laten de twee organisatoren weten.

© André Rump

Schilder en Groot kwamen op het idee toen de Nederlandse Basketball Bond, na 55 jaar, besloot om te stoppen met de NBB Basketball Camps. Schilder en Groot vinden het belangrijk dat kinderen kunnen sporten, zich ontwikkelen en bovenal een geweldige tijd beleven. Zodoende ontstond het idee om zelf een camp te organiseren, waarbij verschillende leeftijden aan bod komen. Er is een camp voor kinderen onder de 12 jaar, voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar en voor kinderen van 15 jaar en ouder. Het duo bereikte overeenstemming met het Landstede Sportcentrum als locatie voor het Big Shots Basketball Camp. “Als speler van Landstede Basketbal heb ik het afgelopen anderhalf jaar gebruik kunnen maken van de fantastische faciliteiten van het Landstede Sportcentrum. Ik ben ontzettend blij dat het mogelijk is om in zo’n accommodatie ons Big Shots Basketball Camp te organiseren”, zegt Schilder.

De huidige guard van Landstede Basketbal heeft al ervaring met de verschillende camps. “Het afgelopen jaar heb ik mogen coachen op het NBB Camp. We hebben daar in een ontzettend prettige sfeer kunnen werken. De energie die ik daarvan kreeg heb ik de afgelopen tijd gebruikt om dit nieuwe camp op te starten. Ik kijk er naar uit om er, samen met de deelnemers, de coaches en de vrijwilligers, een geweldige camp van te maken.” Mede-organisator Matthijs Groot is ook blij met het Landstede Sportcentrum als locatie. “De hulp die we de afgelopen weken hebben gekregen vanuit het Landstede Sportcentrum is hartverwarmend. Er wordt meegedacht, er wordt geholpen met het zoeken naar oplossingen voor mogelijke problemen en we voelen het enthousiasme vanuit de organisatie. Door het camp te verplaatsen naar Zwolle kunnen we aan zoveel mogelijk wensen van deelnemers en coaches voldoen”, weet hij.

Ook Hans Roman, operationeel manager van het Sportcentrum, is te spreken over de komst van het Big Shots Basketball Camp. “Het stimuleren van bewegen is voor Landstede een belangrijk onderdeel van de filosofie. De vakantieperiode is uitermate geschikt om het voor jongeren mogelijk te maken om extra te bewegen. Wij willen daar dan ook graag ons steentje aan bijdragen met de faciliteiten die het Landstede Sportcentrum te bieden heeft. We vinden het ook mooi dat Mike Schilder als speler van Landstede Basketbal hierbij betrokken is, want ook de spelers stimuleren wij om zich op en buiten het veld continu te blijven ontwikkelen.” Het Big Shots Basketball Camp voor U15 en 15+ is van 22 juli tot en met 27 juli. De informatie voor U12-deelnemers wordt op een later moment bekend gemaakt.

Basketbal, Landstede Sportcentrum, Mike Schilder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws