Beweeggroep naar Sportpark Marslanden

| 29-09-2015

De beweeggroep BeweegMee! 55+ is door SportService Zwolle per september overgedragen aan Sportpark Marslanden, dat nu op twee dagen in de week een structureel sportaanbod voor senioren verzorgd. “Elke week maken de deelnemers kennis met een sport en wordt er aandacht besteed aan conditie, balans, kracht en coördinatie”, melden beide partijen.

SportService Zwolle begon in januari van dit jaar in samenwerking met Topfit Fysiotherapie met een beweeggroep voor volwassenen van 55 jaar en ouder: BeweegMee! 55+. De beweeggroep is echter per heden overgedragen aan Sportpark Marslanden, dat van één moment in de week naar twee momenten gaat. “Voor ons is het belangrijk om de senioren, die enthousiast zijn geraakt, een vervolg te kunnen bieden”, geeft buurtsportcoach Dorien Vogel van SportService Zwolle aan. “We zijn daarom op zoek gegaan naar een locatie die bereid was het beweegaanbod voor de senioren voort te zetten. Dit leidde tot een mooie samenwerking met Stichting Sportpark Marslanden, dat al enige ervaring had met seniorensport.”

Op het sportpark staat een beweegvoorziening, speciaal voor senioren. Hierop kunnen verschillende beweegactiviteiten worden gedaan. Er zijn mogelijkheden voor de startende beweger, de gevorderde beweger en voor revalidanten. Op woensdag en donderdag zijn er groepen voor senioren actief. Ook de BeweegMee!-groep traint er wekelijks mee. Na het bewegen is er uiteraard ook tijd voor een kop koffie of thee. “Aankomend jaar worden er ook uitstapjes gemaakt bij de verenigingen die actief zijn op het sportpark. Op deze manier kunnen de deelnemers kennismaken met verschillende sporten”, laat verenigingsmanager Robbert Bonsink van Sportpark Marslanden weten.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met verenigingscoach Bram van Bessen via verenigingscoachno@spmsportparkmarslanden.nl of 06-42627933. Iedere deelnemer betaalt een kleine vergoeding voor de lessen. Voor meer informatie zie www.sportparkmarslanden.nl.

SportService Zwolle, Sportpark Marslanden

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws