Bert Klaassen: ‘25 teams en 25 bekers’

| 04-01-2013

De WRZV-hallen zijn zaterdag 12 januari opnieuw het decor voor het jaarlijkse Jopie van Kilsdonktoernooi. Het toernooi werd op 8 december nog afgelast, maar de G-voetballers kunnen volgende week alsnog hun kunsten vertonen. “De meningen over de afgelasting na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen liepen uiteen, maar toch zijn alle ploegen van de partij. Zo kan het toernooi op dezelfde manier worden gespeeld”, zegt Bert Klaassen, voorzitter van WRZV De Boog.

Vijfentwintig ploegen uit de wijde omtrek van Zwolle nemen het in de WRZV-hallen tegen elkaar op. In vier poules spelen teams uit onder andere Almelo, Dronten en Emmeloord allemaal op hun eigen niveau. “Het gaat bij G-voetbal niet om het winnen, het gaat om plezier. Dat straalt ook iedereen uit. Alle vijfentwintig teams krijgen een beker, zodat iedereen een winnaar is”, aldus Klaassen.Het toernooi start om 9.00 uur, de laatste wedstrijd is om iets na 15.00 uur afgelopen. “Het ochtendprogramma wordt gevuld door ploegen die een hoger niveau hebben. ’s Middags komen er jeugdploegen in actie en ploegen die echt alleen maar in het veld staan. Maar ook dat is mooi.”

Het toernooi stond eerst ingepland voor zaterdag 8 december, maar kon geen doorgang vinden na de tragische dood van Richard Nieuwenhuizen in Almere. “Het was een moeilijke beslissing, die vooral niet begrepen werd door de mensen die niet zo dicht bij de actualiteit staan. Zij dachten te gaan voetballen, maar dat ging plots niet door. Dat was aan die mensen niet uit te leggen”, zegt Klaassen, die organisatorisch geen moeilijkheden ondervond door de afgelasting. “Niemand heeft echt moeilijk gedaan. Zo waren er bussen gehuurd om spelers naar Zwolle te krijgen, maar die zijn door de busmaatschappijen kosteloos geannuleerd. Ook zij hadden respect voor onze beslissing en hebben voor zaterdag 12 januari weer gewoon bussen beschikbaar gesteld.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, G-voetbal, WRZV De Boog, WRZV-hallen, G-sporten, Jopie van Kilsdonktoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws