Bert-Jan Lukje: ‘Genieten van All Star-gevoel’

| 10-09-2019

In de rubriek ‘Schoenen, bal, veldje, liefde’ bespreken wij met een Zwolse sporter of sportliefhebber vier vaste onderwerpen. Dit keer met Bert-Jan Lukje. De 39-jarige sportverslaggever van De Stentor geniet als speler nog wekelijks van het ‘All Star-gevoel’ bij het journalistenteam SV Zwolle 4.

Schoenen
“In ons team, SV Zwolle 4, komt het onderwerp schoenen regelmatig ter tafel. Kleuren zijn eigenlijk uit den boze. Daarom zweert het gros van de spelers ook bij de klassieker onder de voetbalschoenen, de Adidas Copa Mundial. Zwart en degelijk.

Ikzelf draag een ander merk. De voetbalschoenen van Nike zitten mij gewoon fijn. Ik heb nu de Nike Tiempo, met een oranje achterkant. Tijdens de eerste training dat ik ze droeg kreeg ik daar gelijk opmerkingen over. Ik heb deze schoenen aangeschaft vlak voor onze bekerfinale van twee seizoenen geleden. Ze gaan dus ook best een tijdje mee. En die bekerfinale was ook wel het hoogtepunt in de loopbaan van een inmiddels 39-jarige amateurvoetballer. Ze krijgen straks zeker ergens een plekje in mijn voetbalmuseum.”

Bal
“Bij SV Zwolle voetballen wij met ballen van het merk Derbystar. Prima balletje, niks mis mee. Voor de mooiste bal die ikzelf ooit heb geraakt moet ik de nodige jaren terug in mijn geheugen. Met ons journalistenelftal, waar wij zo’n tien jaar geleden mee zijn begonnen, incasseerden wij in de eerste paar seizoenen redelijk wat nederlagen. Maar op een gegeven moment beleefden wij plots een erg goede competitiestart. Na een wedstrijd of zes stonden wij nog steeds bovenaan en toen kwam de topper tegen medekoploper Heino. Die bal in de laatste minuut draaide heel mooi de kruising in: 3-3. Een bal om nooit te vergeten. Kampioen zijn we overigens niet geworden.”

Veldje
“Het veldje aan de Meidoornstraat in Hoogezand-Sappemeer. Het lag bij mijn ouderlijk huis om de hoek en we hadden een mooie, grote groep die altijd kwam voetballen. Het was ook een groot veld, dus je had als klein jongetje echt het gevoel dat je op een echt voetbalveld bezig was. De bomen, waarschijnlijk door de gemeente keurig op een rij geplaatst, dienden als doel. Avonden lang gevoetbald, tot moeders kwam roepen dat je echt naar huis moest.”

Liefde
“Mijn grote voetballiefde is SV Zwolle 4. Zoals ik al zei zijn we ooit begonnen als journalistenelftal. We zijn na al die jaren, wel met enig verloop van spelers, nog steeds bij elkaar. Het is een hechte groep. We maken veel lol, maar zijn er ook voor elkaar in moeilijke tijden. En voetballen op zondagmorgen brengt het echte ‘All Star-gevoel’ met zich mee. Iemand ‘s morgens uit zijn bed timmeren, omdat hij het toch net te laat heeft gemaakt in de stad. Iemand die vergeten is om de shirts te wassen. Iemand die de auto naar Wijhe stuurt, terwijl we in Raalte moeten voetballen. Het komt allemaal voorbij. Dit seizoen mogen wij weer de wei in met SV Zwolle 4. Ik heb er nu alweer veel zin in!”

Voetbal, SV Zwolle, Schoenen, bal, veldje, liefde

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws