Bert Bunnik: ‘Ongetwijfeld stevig potje’

| 17-05-2016

Noem het de bekroning, noem het de kers op de taart. De hockeyers van HC Zwolle spelen deze week om een plaats in de overgangsklasse en dat moet het eerder behaalde kampioenschap van een gouden randje voorzien. Voor het grijpen van de eerste kans moeten de Zwollenaren afrekenen met het Leidse Roomburg. “Het wordt woensdag ongetwijfeld een stevig potje”, zegt trainer Bert Bunnik over het eerste duel.

© Annet van Raalten

Het is eigenlijk best vreemd. HC Zwolle werd op oppermachtige wijze kampioen in de eerste klasse, maar heeft nog niets. Eén wedstrijd voor het einde was de ploeg al zeker van de titel en dat is toch een keurige prestatie. Toch heeft het verder weinig waarde, want meer dan een dubbele kans in de play-offs leverde het niet op. HC Zwolle krijgt namelijk twee keer de kans om te promoveren, waarvan de best-of-three met Roomburg de eerste is. Woensdag begint het met een duel in Leiden en daar is Zwolle op haar hoede. “Zij hebben thuis geen wedstrijd verloren, halen echt voordeel uit hun accommodatie. In Leiden spelen ze op een semi-waterveld en dat is relatief hard. Er wordt gehockeyd met een dimplebal en dat is een gladde bal. Het vergt een technische aanpassing”, geeft Bunnik aan.

De coach bereidde zich zo goed als mogelijk voor op de naderende play-offs. Zijn grote portie aan ervaring kwam daarbij goed van pas, aangezien hij bekende trainers het één ander kon vragen. Roomburg speelt in het westen en daar beschikt Bunnik over de nodige contacten. Informatie is er dus wel, maar vrijgevig is de coach niet. “De ploegen in het westen zijn vaak fysiek sterk en dat geldt voor Roomburg ook. We zullen onderweg dus best wel eens een flinke duw krijgen”, is het enige wat de trainer kwijt wil en ergens is dat ook logisch. Het gaat om de details en dus maak je de tegenstander niet wijzer dan die al is. En daarnaast heeft Bunnik wel meer aan zijn hoofd. Zo is er nog maar weinig ervaring met het spelen van duels in de play-offs.

© Annet van Raalten

“Zeker als kampioen. Alleen Rinke Oomens heeft dat een keer meegemaakt, maar toen speelde de kampioen nog geen play-offs om promotie. En het zijn toch duels op zich. Emotie is belangrijk, vorm van de dag, er zijn reacties van het publiek. Het zijn andere wedstrijden dan normaal.” HC Zwolle moet het in het drieluik met Roomburg doen zonder Jaap Rondhuis. Hij liep in het laatste competitieduel met Hattem een knieblessure op en is er in ieder geval woensdag niet bij. “Dat is natuurlijk vervelend, maar uiteraard hebben we alle vertrouwen in een goede afloop. Ik ben alleen geen waarzegger, dus we gaan zien hoe het loopt”, aldus Bunnik.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws