Bert Bunnik: ‘Laten zien wie de beste zijn’

| 01-05-2016

De heren van HC Zwolle hebben zondag het kampioenschap in de eerste klasse bemachtigd. De ploeg stond vrijwel het gehele seizoen bovenaan de ranglijst en trok in een onderling duel met concurrent Groningen de titel over de streep. Mede door een loepzuivere hattrick van Jetze Schölvinck won HC Zwolle met 5-2. “We hebben op overtuigende wijze laten zien dat wij beter zijn”, zegt trainer Bert Bunnik.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De verwachting was vooraf duidelijk. De technische staf had de groep kenbaar gemaakt dat Groningen zou gaan stormen, om zo haar laatste kans kracht bij te zetten. Eenmaal in de wedstrijd bleek dat waarheid, want binnen een minuut stond Groningen al in de Zwolse cirkel. Het had echter iets totaal anders tot gevolg. “Ze startten met vier aanvallers en die situatie in de cirkel verdedigden wij bijzonder goed”, begint Bunnik. “Vervolgens staan wij binnen een minuut in hun cirkel en openen via Jetze Schölvinck de score.” Die openingstreffer deed Groningen doen teruglopen en daardoor kwam HC Zwolle binnen de kortste keren op 2-0. Opnieuw Schölvinck scoorde en hij nam nog voor de rust ook de 3-0 voor zijn rekening. Een hattrick zoals een hattrick bedoeld is.

“Er was er eentje superscherp en dat was toch wel heel lekker hoor”, lacht een trotse Bunnik. Voor de rust kwam Groningen nog terug tot 3-1, maar na de rust werd de marge toch weer vier. Pieter-Jan Voerman pushte zijn eerste strafcorner direct raak en zorgde daarmee voor een einde aan de Groningse hoop. In de eindfase promoveerde Voerman nogmaals een strafcorner tot goal en dat maakte een 5-2 eindstand. Kampioenschap in de knip, partytime. “Natuurlijk hebben we nog even een feestje gevierd. De spelers gaan de boel vanavond nog even onveilig maken, maar dat is voor de jongens. Daar hoef ik niet bij te zijn”, geeft de trainer aan. Toch gaat hij nog wel even nagenieten. “Ja, natuurlijk, ik ben ook hartstikke trots op de spelers. Het is een hele mooie prestatie.”

Het seizoen van HC Zwolle is echter nog niet ten einde. Aankomende week spelen de Zwollenaren om des keizers baard tegen Hattem, waarna op woensdag 18 mei de play-offs om promotie beginnen. In het daaropvolgende weekend volgen het tweede en mogelijk derde duel. “Als wij die best-of-three winnen, dan zijn we gepromoveerd. Verliezen we, dan krijgen we nog een herkansing tegen de nummer elf uit de overgangsklasse. Het is ons heel veel waard om te promoveren”, aldus Bunnik.

© Annet van Raalten
Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws