Bert Bunnik: ‘Dit zijn hele lekkere punten’

| 12-03-2017

“Dit zijn hele lekkere punten. Het geeft de burger hele positieve moed.” Bert Bunnik, trainer van de heren van HC Zwolle, is een zeer tevreden man. Hij zag zijn ploeg zondag met 5-3 winnen van Groningen en daardoor staan de Zwollenaren plotseling op een veilige tiende plaats. “De weg is nog lang, maar het is een mooi gegeven. We zijn daar best heel blij mee”, aldus Bunnik.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het gaat HC Zwolle behoorlijk voor de wind na de winterstop. Vorige week werd er al dik gewonnen en ook dit weekend boekte de herenformatie succes. Tegen Groningen zorgde Jetze Schölvinck voor de 1-0, maar die voorsprong hield geen stand. De Groningers kwamen langszij, maar via Jaap Rondhuis werd het ook al snel weer 2-1. “Daarna gebeurde er iets wat je in het hockey niet veel ziet: een eigen goal. Groningen bracht de bal van de zijkant in de cirkel en via Jurjan Boiten ging‘ie binnen”, zegt Bunnik, die vervolgens een opvallend iets zag ontstaan. Groningen wilde niet meer spelen en ook Zwolle vond het wel goed. Daardoor bleef de ausputzer van de gasten minutenlang met de bal aan zijn stick staan, tot het rust was. “Wij hadden op de analyse gezien dat we niet moesten happen. Dat deden we niet, waardoor niemand meer in beweging kwam.”

Eenmaal in de tweede helft ging het weer los en zag het publiek gewoon weer een potje hockey. Voor de supporters van de thuisploeg kreeg het duel een mooie wending, aangezien HC Zwolle een overwinning bij elkaar speelde. Eerst werd het nog 2-3 voor Groningen, maar al snel zorgde Gerben Zingstra voor 3-3. Een rake strafcorner van Pieter-Jan Voerman betekende 4-3 en Jaap Rondhuis zette de kroon op het werk: 5-3. “Groningen en Zwolle kennen elkaar heel goed, waardoor er een soort schaakspel ontstond. Bij 5-3 kregen wij nog twee gele kaarten, maar ik moet zeggen dat we dat gecontroleerd hebben uitgespeeld. Je kunt heel veel slechter uit de winter komen”, concludeert Bunnik.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws