Bert Bunnik: ‘Dit goede gevoel meenemen’

| 17-06-2017

“Het was een hectisch potje.” Het zijn de woorden van HC Zwolle-coach Bert Bunnik, die zaterdagmiddag met zijn ploeg een derde duel heeft afgedwongen tegen Myra. Na de 4-2 uitnederlaag van vorige week wisten de Zwolse hockeyheren op eigen bodem wel te winnen: 4-1. Dankzij de overwinning blijft HC Zwolle in de race voor lijfsbehoud in de overgangsklasse. Zondag volgt in Amstelveen de beslissende derde confrontatie tussen beide ploegen. “Ik hoop dat wij dit goede gevoel kunnen meenemen.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Voor de Zwolse formatie begon de wedstrijd op sportpark Het Hoge Laar moeizaam. “In de beginfase was het vooral een kwestie van aftasten. Al startte Myra wel scherp aan het duel”, analyseert Bunnik, die echter niet vreemd opkeek van de tactiek van de opponent. “We hadden van tevoren afgesproken om in de eerste minuten de rust te bewaren en ze eerst uit te laten razen.” Het plan van HC Zwolle pakte goed uit, want schade bleef uit en langzaamaan kroop de thuisploeg uit haar schulp. “In de loop van de eerste helft kregen wij steeds meer balbezit en tevens meer grip op de wedstrijd”, aldus Bunnik, die Pieter-Jan Voerman in de 23ste minuut - ietwat tegen de verhoudingen in - de score zag open. De captain van de Zwollenaren promoveerde een strafcorner tot de 1-0. In het restant van het eerste bedrijf werd niet gescoord.

Na de pauze gebeurde er werkelijk van alles. “Heel goed hockey werd en niet gespeeld, maar dat kwam mede doordat er zeer matig werd gefloten. Het optreden van de scheidsrechters was vooral verwarrend en dat zorgde voor onduidelijkheid bij de spelers”, vertelt Bert Bunnik, die blij was met de vroege goal in de tweede helft van - opnieuw - Pieter-Jan Voerman. De aanvoerder mocht drie keer aanleggen voor een strafcorner en bij de derde keer was het raak: 2-0. In de fase die volgde speelde Zwolle-goalie Tijmen Maakal een belangrijke rol. Hij hield zijn ploeg meerdere malen op de been, al had hij na en uur spelen geen antwoord op de inzet van Duco Janssen: 2-1. “Myra ging meer risico nemen en daar konden wij van profiteren. Kort na de 2-1 zorgde Maarten Struyvenberg na een mooie aanval voor de 3-1.” Een zeer belangrijke treffer, want niet veel later stonden er nog slechts acht Zwollenaren binnen de lijnen.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

“De scheidsrechters begonnen zelfs tegen elkaar in te fluiten. Het was een grote chaos. Dat werd het helemaal toen zij met gele kaarten gingen strooien. Wij stonden twee minuten lang met acht tegen elf.” Ook keeper Tijmen Maakal kreeg een gele kaart voorgehouden, waardoor HC Zwolle flink moest improviseren. Profiteren deed Myra echter niet. De 3-2 bleef uit en in de laatste minuut bepaalde Daan Ros de eindstand op 4-1. “Dat was een bevrijdende goal”, stelt Bunnik, die in de hectische slotfase ook zelf nog - letterlijk - in botsing kwam met één van de heren in het geel. Verwondingen liep de coach van HC Zwolle daarbij niet op. Hij kijkt vol goede moed uit naar het duel van zondag. “Het zal een loodzware wedstrijd worden op het veld in Amstelveen en door de warmte vermoedelijk ook een slijtageslag, maar ik hoop dat wij dit goede gevoel kunnen meenemen naar morgen. En dat wij met vertrouwen spelen.” Het cruciale duel begint zondag om 15.00 uur.

Hockey, Sportpark Het Hoge Laar, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws