Berry Mulder nieuwe hoofdtrainer CSV ‘28

| 19-12-2019

CSV ‘28 heeft in Berry Mulder een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 45-jarige Zwollenaar wordt daarmee de opvolger van Emiel Diender, die de Zwolse club aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Mulder, wonend in Stadshagen, is geen onbekende van de club.

“Als 6-jarig jongetje ben ik gaan voetballen bij CSV ‘28, destijds nog op sportpark Het Hoge Laar. Ik heb alle jeugdelftallen van CSV doorlopen, totdat ik door een blessure en een enkeloperatie noodgedwongen moest stoppen”, vertelt Berry Mulder, die op zijn 23ste toch weer is gaan voetballen bij CSV ‘28. In eerste instantie in het derde elftal, maar nog in datzelfde seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Onder toeziend oog van toenmalig trainer Han Woning. “In totaal heb ik zes seizoenen bij CSV in het eerste mogen voetballen en in die jaren 98 keer het doel getroffen. Vijf goals minder dan all-time topscoorder Harrold Borns”, grinnikt Mulder.

Na zijn CSV-periode kwam Mulder uit voor WVF, Go Ahead Kampen en Zwolsche Boys. Zijn trainersloopbaan begon bij EZC ’84. Daarna volgden SC Rouveen, Genemuiden 2 en SVN ‘69. “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging bij CSV ‘28, waar ik zelf ooit ben begonnen ben als voetballer. De club wil voorruit en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. De huidige trainer heeft al een goede basis gelegd en aan mij de uitdaging om dit verder uit te bouwen. Ik ben van mening dat een club als CSV ‘28 minimaal in de derde klasse van het amateurvoetbal hoort te voetballen. Wat mij betreft zijn alle ingrediënten binnen de vereniging daarvoor aanwezig”, aldus een ambitieuze Mulder.

Martin van Markensteijn, bestuurslid technische zaken bij CSV ‘28, is zeer content met de aanstelling van Mulder. “Berry heeft veel ervaring als hoofdtrainer en heeft bovendien een lang CSV-verleden. Van alle kandidaten was hij het meest enthousiast en je merkte aan alles dat hij heel graag voor CSV uit wil komen. Naast zijn verantwoordelijkheid voor het eerste, wil hij ook betrokken worden bij de jeugd en de opleiding binnen CSV”, aldus Van Markensteijn.

Voetbal, CSV ‘28, Berry Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws