Berkum ziet wel kansen tegen Ter Leede

| 28-05-2012

Berkum speelt dinsdagavond thuis de eerste halve finale in de nacompetitie om een plek in de topklasse. De tegenstander is dan Ter Leede uit Sassenheim. Dat betekent een voor de thuisclub relatief onbekende maar ongetwijfeld sterke tegenstander, al denkt de Berkum-selectie zeker kansen te krijgen.

“Het zal in het begin van de wedstrijd wel aftasten worden omdat we weinig van dat team weten. Maar als we zo gedisciplineerd en geconcentreerd spelen als we zaterdag tegen ACV hebben gedaan moeten er ook tegen Ter Leede wel mogelijkheden zijn”, aldus Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. Berkum bereikte afgelopen zaterdag - zoals bekend - de halve finale van de nacompetitie door met 1-2 te winnen bij ACV, waarmee de Zwollenaren een mooi vervolg gaven aan een seizoen met een vreemd verloop.

Ter Leede eindigde het afgelopen seizoen op een fraaie tweede plaats in de hoofdklasse A, waarbij het forse aantal gescoorde doelpunten (46 stuks!) duidelijk maakte dat de ploeg van trainer Paul van der Zwaan over een sterke voorhoede beschikt. Pim Spaargaren en Tristan Buchinhoren werden dit seizoen clubtopscorer met elk veertien goals, waarmee ze ook gedeeld eerste werden bij de topscorers in de hoofdklasse A. Volgens de website van Ter Leede komt Buchinhoren overigens dit seizoen niet meer in actie in verband met zakelijke verplichtingen. Bij Ter Leede was ook Vincent Ammerlaan dit seizoen productief met negen doelpunten en Gert-Jan Tamerus wist acht keer te scoren. De laatste kent Berkum nog van zijn periode bij SVZW waar hij speelde na een mislukt avontuur in Griekenland, dat volgde op liefst tien seizoenen betaald voetbal bij onder meer Heracles en NAC.

Ter Leede begon de nacompetitie met een valse noot door thuis met 0-1 te verliezen van ODIN, maar herstelde zich afgelopen zaterdag meer dan goed door Huizen met 0-5 af te straffen. Dat die overwinning geen incident was blijkt wel uit het feit dat de selectie uit Sassenheim enkele weken eerder met liefst 0-6 won bij Huizen. Volgens coach Van der Zwaan had zijn team tegen ODIN niet laten zien wat het kon, maar ging dat in de laatste wedstrijd tegen Huizen beter. “We hebben ze kapot gespeeld in de kleine ruimte en ook compact naar voren gespeeld, vanuit een goed georganiseerde verdediging”, liet de trainer weten. “Ik durf daarom met een gerust hart aan de volgende klus te beginnen, want je hebt vanmiddag kunnen zien dat we heel aardig kunnen voetballen.”

Ook Berkum heeft de laatste maanden laten zien goed te kunnen spelen, dus die ‘volgende klus’ kan heel wat spanning en hopelijk aantrekkelijk voetbal opleveren. De wedstrijd op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint dinsdag om 20.00 uur.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Nacompetitie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws