Berkum ziet droom uiteenspatten na verlies

| 02-06-2012

Het is hoofdklasser Berkum niet gelukt om nog een vervolg te geven aan het seizoen. Op bezoek bij Ter Leede moest Berkum zaterdag een 1-2 nederlaag goed maken, maar dit lukte niet. De ploeg van trainer Roeland ten Berge probeerde het wel, maar verloor uiteindelijk met 4-3. “We zitten hier met gemengde gevoelens. Er had misschien wel wat meer in gezeten en dat is jammer. Toch mogen we terug kijken op een mooi seizoen”, zegt Ten Berge.

Berkum creëerde opnieuw veel kansen, maar had het in Sassenheim vooral moeilijk met de voorwaartse vier. “De vier voorste jongens, daar hadden we vandaag de handen vol aan. Uiteindelijk maken zij het verschil, mede omdat wij niet goed verdedigden”, zegt Ten Berge. In de zevende minuut kwam Ter Leede door een strafschop op voorsprong en leek het sprookje voor Berkum al ten einde. Toch toonde de Zwolse ploeg veerkracht en kwam het binnen een kwartier alweer zelf op voorsprong. Eerst schoot Felix Hermsen de 1-1 binnen, waarna Frank Hoolsema Berkum naar een voorsprong schoot. “Na de 1-2 zetten we weer vol de druk er op, maar vervolgens kregen we ook al heel snel weer de 2-2 tegen. Dat kostte ons enorm veel energie.”

Na de rust probeerde de hoofdklasser het nog wel, maar al snel na de rust maakte Ter Leede de 3-2. “We moesten telkens weer een extra doelpunt maken. Dat kostte ons veel energie en dat heeft ons uiteindelijk opgebroken”, aldus de Berkum-trainer. Ter Leede maakte vervolgens 4-2, Berkum kwam nog terug tot 4-3, maar van een Zwols slotoffensief was geen sprake. “We hadden nog kansen op 4-4, maar die gingen er niet in. Jammer, want anders hadden we nog een mooi slot gekregen”, zegt Ten Berge.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Nacompetitie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws