Berkum zet prima prestatie neer bij Ajax

| 21-10-2017

Berkum heeft zaterdagmiddag een prima prestatie geleverd door in de uitwedstrijd bij de amateurs van Ajax met 1-2 te winnen. De Zwollenaren lieten Ajax in de tweede helft langszij komen en kregen het toen even lastig, maar gingen door een goal van Jason Huisman alsnog met een overwinning aan de haal. “Mentaal sterk dus, dat zit goed binnen de ploeg”, weet Berkum-trainer Arno Hoekstra.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na een van beide kanten afwachtende opening, met kansen voor Ajax-topscorer Stanley Akoy en Berkum-rechtsbuiten Johnsen Bacuna, kwam Berkum in de negentiende minuut met wat mazzel op voorsprong. Ajax-keeper Stephan Veenboer zag zijn defensie na een uittrap ongelooflijk blunderen, waardoor Björn Bakker de bal kon onderscheppen. De Berkum-middenvelder kon alleen op het doel af en hij liet Veenboer kansloos met een bekeken lobje: 0-1. Berkum nam daarop het heft in handen en na een half uur leek Bacuna voor de tweede Zwolse treffer te gaan zorgen. Mark Bloemendaal stuurde de aanvaller de diepte in, maar die kans werd niet benut. Daarmee mocht Ajax blij zijn dat het met slechts één tegengoal de rust halen.

Vlak na de hervatting liet ook Chris van der Meulen, na een voorzet van Bacuna, een flinke kans liggen, maar er was lange tijd geen centje pijn voor de bezoekers. Dat werd anders toen de Berkum-defensie er in de 67ste minuut bij een scrimmage niet in slaagde om de bal weg te werken. Dat bracht Kenneth Misa-Danso vlak voor de doellijn in balbezit en het was een koud kunstje voor hem om de 1-1 binnen te werken. Die gelijkmaker was het sein voor de thuisclub om alles op de aanval te gooien en de behendige Ajax-spitsen sneden een aantal keren fraai door de Zwolse verdediging. Ondanks kansen voor Akoy en Cerillio Cijntje bleef Berkum echter op de been en de bezoekers sloegen even later zelfs terug. Invaller Ruud Wellenberg zag eerst nog een afstandsshot uit de bovenhoek worden getikt, maar dat was uitstel van executie. Even later werd Jason Huisman het goudhaantje, want hij kopte uit een corner de winnende binnen: 1-2.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws