Berkum zet FC Zutphen eenvoudig opzij

| 12-11-2016

Berkum heeft zaterdagmiddag in eigen huis met 3-0 gewonnen van FC Zutphen. De koploper van de eerste klasse D was dominant, maar liet veel kansen liggen en nam pas in de slotfase echt afstand. “We speelden prima en hebben veel kansen gecreëerd, maar we deden onszelf tekort”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we de kansen niet hebben benut.”

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De thuisploeg had al na enkele minuten afstand kunnen nemen toen Jeroen van Brummen met een steekpass Johnsen Bacuna vrij voor het Zutphense doel zette, maar keeper Marijn Sangers greep goed in. Een dik kwartier later leek Berkum, na een corner van de sterk spelende Jorben Nieuwenhuis, alsnog op voorsprong te komen, maar dit keer werd de bal door een Zutphense verdediger van de lijn gehaald. In de 26ste minuut sloeg Berkum echter toch toe. Na fraai voorbereidend werk van Frank Hoolsema en Van Brummen werd de bal teruggelegd op Chris van der Meulen, die ongenadig uithaalde voor de 1-0. Berkum kreeg daarna nog de nodige kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het ontbrak op de beslissende momenten aan scherpte.

Direct na de hervatting kwam Chris van der Meulen, na een combinatie van Johnsen Bacuna en Van Brummen, weer vrij voor de Zutphense goal, maar opnieuw greep doelman Sangers effectief in. Het tweede bedrijf was nauwelijks vijf minuten oud toen Zutphen met tien man verder moest. Marco Kroese torpedeerde Bacuna, die dreigde uit te breken, en dat leverde de Zutphense verdediger zijn tweede gele kaart van de middag op. De bezoekers trachtten desondanks langszij te komen, maar enkel spits Mark Bloemendaal en aanvoerder Sebastiaan van Laar stichtten af en toe gevaar. In de slotfase kwam er meer ruimte in de Zutphense defensie en vijf minuten voor tijd werd dat afgestraft. Invaller Youp Kok ging de diepte in, schudde zijn tegenstanders van zich af en joeg de 2-0 in de hoek. Twee minuten later deelde Chris van der Meulen de genadeklap uit toen hij opnieuw op het Zutphense doel af ging en keeper Sangers kansloos liet: 3-0.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws