Berkum zegeviert bij Vroomshoopse Boys

| 03-09-2016

Berkum heeft zaterdagmiddag de openingswedstrijd bij Vroomshoopse Boys met 1-3 gewonnen. De Zwollenaren domineerden vanaf de aftrap, creëerden veel en liepen zo weg naar hun eerste driepunter van de competitie. “We waren op alle fronten beter. Na rust zakte het tempo wat, maar zelfs toen kregen we nog drie of vier kansen”, analyseert trainer Arno Hoekstra.

© René Buijsrogge
© René Buijsrogge

De Zwolse eersteklasser nam direct het heft in handen, al duurde het even voordat de eerste echte kansen werden gecreëerd. Na krap een kwartier kregen Mehran Ali Pour Asli en Chris van der Meulen een mogelijkheid, maar zij slaagden er niet in om keeper Tim Sickman te passeren. Uiteindelijk had Berkum ook de hulp van de tegenstander nodig om te scoren. Een vrije trap van Chris van der Meulen draaide het strafschopgebied van Vroomshoopse Boys binnen, waar verdediger Robert Veld zijn doelman met een kopbal verschalkte: 0-1. Na dat cadeautje nam Berkum de gastheer een poosje ongenadig over de knie en dat had twee volgende treffers tot gevolg. Eerst scoorde Mehran Ali Pour Asli en even later ook Marc van der Meulen.

Na de onderbreking zakte het tempo, maar ook in die periode kwam Vroomshoopse Boys er maar mondjesmaat aan te pas. Toch maakte de thuisploeg nog wel een treffer. Een Vroomshoopse aanval belandde bij Ton Kunst, die met een afstandsschot de 1-3 op het scorebord bracht. De laatste tien minuten speelde Vroomshoop, door een rode kaart voor verdediger Rutger Schrijver, nog met tien, maar dat had geen invloed meer op de uitslag. “Al met al een mooie start”, vindt Hoekstra. Volgende week zaterdag speelt Berkum een thuiswedstrijd tegen KHC, dat zaterdag met 3-2 te sterk was voor Nunspeet.

© René Buijsrogge
VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws