Berkum zakt naar directe degradatieplek

| 03-05-2014

Berkum heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat SC Genemuiden met 0-2 verloren en is daarmee naar de directe degradatieplaatsen gezakt. De Zwolse ploeg was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar benutte de kansen niet. “In het voetbal gaat het om scoren, dus in die zin was het een terechte nederlaag. Maar wij hadden op voorsprong moeten komen, want de eerste helft was volledig voor ons”, stelt Berkum-trainer Michel van Oostrum.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Er lag ruimte achter de verdediging van Genemuiden, maar het is ons niet gelukt daar van te profiteren”, aldus Van Oostrum. Coach Hans Schrijver van Genemuiden kon daar een eind in mee gaan. “In de eerste helft was Berkum beter en gevaarlijker en had de ploeg verdiend te scoren, al ben ik natuurlijk blij dat ze dat niet hebben gedaan. Na rust kregen we meer controle.” Berkum begon aanvallend en na krap een kwartier kwam daar een levensgrote kans voor Chris van der Meulen uit voort. Een lange pass van Dirk Muis zeilde over de mistastende Genemuiden-verdediging, waardoor Van der Meulen vrij voor de goal kwam. Maar zijn lobje eindigde op het dak van het doel. Even daarna werd een goed afstandsschot van Ruud Wellenberg naast getikt door de uitblinkende keeper Albert Flier, die ook daarna een hele serie uitstekende reddingen liet zien. Zo had de Genemuidense sluitpost in de 39ste minuut een katachtige reactie nodig om een harde inzet van de goed weggedraaide Youp Kok uit zijn doel te houden.

Aan de andere kant zorgde Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis er een paar keer met goed ingrijpen voor dat Genemuiden-topscorer Willem Lanjouw het doel niet kon treffen. Pal na rust leek Chris van der Meulen voor een Berkum-voorsprong te zorgen toen hij alleen op het doel af ging, maar ook toen kon Flier weer onderscheppen. Nadat aan de andere kant Lanjouw weer een schietkans had laten liggen, was het in de 53ste minuut wel raak. Lanjouw leek een overtreding te maken, maar mocht door van scheidsrechter Bijl. De eerste inzet werd gekeerd door keeper Bouwhuis, maar uit de rebound schoot Patrick Lip de 0-1 binnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Chris van der Meulen was nauwelijks een minuut later twee tegenstanders te slim af, maar zag zijn schot centimeters over gaan. Daarna was het weer de beurt aan Flier, die een schot van Jerrol Poot bekwaam onschadelijk maakte. In die fase kwam Genemuiden steeds beter in de wedstrijd, al was aan het vertoonde spel niet te zien dat hier een titelkandidaat aan het werk was. Nadat een harde vrije trap van Erik Rotman weg werd gebokst door keeper Bouwhuis velden de bezoekers vijf minuten voor het einde het vonnis. Patrick Lip maakte de bal goed vrij op rechts en speelde Lanjouw aan die perfect afrondde: 0-2. In de blessuretijd moest Berkum-keeper Bouwhuis nog een paar keer alles uit de kast halen om een grotere nederlaag voor zijn club te voorkomen.

Berkum is door dit verlies naar de directe degradatiezone gezakt. Rest nog de strijd in Harderwijk tegen collega-laagvlieger VVOG, dat verrassend won en nu een punt meer heeft dan Berkum. De Zwollenaren zullen dat laatste competitieduel moeten winnen om directe degradatie naar de eerste klasse te voorkomen.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws